Чисте довкілля – чисте сумління

image
5 Лютого 2019, 15:46
Поділитися:

Які питання вирішує Комунальне підприємство Фастівської міської ради «Центр торгівлі та благоустрою», зрозуміло із самої його назви. На апаратній нараді директор підприємства А. Старушенко прозвітував про один з показників діяльності центру у минулому – 2018 році.
Мова йшла про виявлення осіб, сумління яких дозволяє смітити, плюндрувати, нівечити красу рідного міста. За період з 01 січня по 31 грудня 2018 року працівники відділення благоустрою цього комунального підприємства надали 438 приписів на усунення порушень Правил благоустрою та склали 89 протоколів про адміністративні правопорушення. Найбільше, майже 70, протоколів стосувались порушень п. 1.32. розділу ХІХ зазначених Правил, а саме самовільне захоплення території (частини території) об’єкту благоустрою. 51 з них складено на тих, хто здійснював недозволену підприємницьку діяльність на Привокзальній площі.

Дбаючи за забезпечення в місті чистоти та належного санітарного стану, комунальники виявили 8 порушень з боку жителів індивідуальної забудови, які не уклали договори на вивезення побутових відходів і сміття, та зафіксували 4 факти самовільного скидання всіх видів відходів у не відведених для цього місцях. Не залишились поза увагою працівників Центру облаштування зовнішнього вигляду міста – за самочинне встановлення реклами складено 7 протоколів. У їхнє поле зору потрапив і порушник – автомобіліст, який, наїхавши на тротуар, пошкодив укладену на ньому плитку.

На усі ці порушення складено адміністративні матеріали за ст. 152 КУпАП, які направлено на розгляд адміністративної комісії при міськвиконкомі. Нею вже винесено 81 постанову щодо накладення адмінстягнення на суму, що перевищує 158 тис. грн.

Презентуючи результати минулорічної діяльності «Центру торгівлі та благоустрою», його очільник зізнався, що ще не всі порушники сплатили накладений на них штраф. Проте зробити це їм все одно рано чи пізно, а доведеться. Адже всіх їх внесено до Єдиного державного реєстру боржників.

На закінчення свого виступу Анатолій Васильович розповів про роботу відділення благоустрою Центру в зимовий період. За цей час вони надали вже 29 приписів за несвоєчасне прибирання снігу з тротуарів, пішохідних доріжок, доріг, несвоєчасне посипання їх піском, скидання снігу на проїжджу частину вулиць. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua