Чиновники працювали біля Олесницького озера на чолі із мером Борисполя та головою Київської ОДА

image
24 Липня 2019, 18:23
Поділитися:

Голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян долучився до благоустрою Олесницького озера. Під час візиту до Борисполя, 24 липня, він взяв участь у висаджені дерев на території водойми відразу після вступного слова на Всеукраїнській науково-практичній конференції, яка саме проходила у сесійній залі міськради.

За збігом обставин у день візиту губернатора (його запросили із нагоди тижня Духовності в Борисполі) на території Олесницького було висаджено 45 нових дерев та кущів. Інформація про зелену акцію не анонсувалася раніше, навіть не всі ЗМІ були запрошені заздалегідь, що свідчить про її спонтанність і відхід від традиційного протоколу.

Організатором і учасником висаджування дерев був міський голова Анатолій Федорчук. Вартість саджанців, озвучена під час висадження, майже 170 тис. грн. Кошти на їх придбання дали підприємці міста: Ігор та Володимир Шалімови, Євген Грона та інші. До речі, долучилися вони не лише фінансово, але й фізично, взявши участь в озелененні території біля озера.

Найбільше придбано саджанців черемхи червонолистної, вони, до речі, найдорожчі — 4200 грн за корінець. Із них утворили алею вздовж велодоріжки. Також на Олесницькому були висаджені платани та верба гостролистна. Усі саджанці семирічні. За словами комунальників, дерева такого віку більш витривалі, бо за розміром чималі, тому зможуть прижитися, незважаючи на літню пору. «Менше шансів, що їх пошкодять чи зламають, вони приймуться, ростимуть», — кажуть комунальники.

Губернатор Київщини подякував підприємцям за те, що вони не стоять осторонь потреб міста, та зауважив, що саме такі акції гуртують громаду. Також розповів, що сам живе у багатоповерхівці, і йому також доводилося брати участь у акціях із озеленення прибудинкової території.

«Такими прикладами ми стимулюємо людей діяти. Адже ми самі створюємо простір навколо. Не мер, чиновник, а ми всі разом», — відзначив Михайло Бно-Айріян. Гість не приховував задоволення від можливості ближче познайомитися із Борисполем. Цей факт, можливо, покращить імідж міста після недавніх критичних зауважень під час візиту Президента України Володимира Зеленського.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама