Чинний та новообраний Президенти відреагували на «мовний» закон

image
25 Квітня 2019, 19:57
Поділитися:

Президент Петро Порошенко заявив, що підпише закон про функціонування української мови як державної, щойно він надійде до Адміністрації Президента.

«Хотів би подякувати більшості російськомовних громадян за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови. Я теж, до речі, вивчив її вже у зрілому віці. Робота над законом тривала кілька років. Із нього прибрали і каральні інспекції, і структури, які би могли тиснути на бізнес. Текст став гармонійним і збалансованим. Підпишу закон, щойно він надійде мені на підпис. Зауважте, що ухвалення закону ми свідомо винесли за рамки виборчої кампанії, бо насправді він не про вибори. Він про мову», – заявив Петро Порошенко.

Відреагував на ухвалення «мовного» закону і переможець президентських перегонів Володимир Зеленський.

За його словами, сьогодні важко спрогнозувати наслідки від цього закону, оскільки остаточний його текст, з урахуванням усіх поправок, наразі недоступний.  

«Після мого вступу на посаду Президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу, реагуватиму відповідно до конституційних повноважень Президента України i в інтересах громадян.» – написав Зеленський у Facebook.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна рада ухвалила закон про мову, який розглядала два місяці.

Читайте також: «Мовний» закон не зазіхає на мови нацменшин – Микола Мельник

Читайте також: Нардепи ухвалили «мовний» закон

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV