Чим небезпечні нові штами Covid-19

image
27 Квітня 2021, 07:23
Поділитися:


Нові штами коронавірусу передаються значно швидше, а хвороба проходить складніше. Рахунок іде не на дні, а на години.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Рупор.

Нові штами значно швидше передаються від хворої до здорової людини, практично шансів не заразитися від хворого немає. Перебіг ковіда при нових штамах вірусу блискавичний, – зазначив головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Тарас Жиравецький.

За словами медика, на практиці це означає, що вже на 6-7 день з появи перших симптомів можна отримати значне ураження легень.

Також вже на 6-7 день аналіз ЦРП може бути в 10-15 разів вище норми. Те ж саме з показником – ддімер він вже може підніматися в кілька разів. Сатурація киснем часто тримається нормальної до 10-12 дня, після чого може несподівано різко знизитися і створити серйозну проблему для медиків в лікуванні вдома, без кисню, – пояснив лікар.

За словами Жиравецького, змін в лікуванні з появою нових штамів немає, проте починати його потрібно значно швидше і швидко реагувати на зміни стану пацієнта. Втім, вітаміни з новим штамом не працюють, а такі ліки як суммамед і цефтриаксон також малоефективні.

Як повідомив лікар, навіть з новим штамом COVID-19 можна перенести в легкій формі. Однак відсоток тих, хто потребує складного і часто стаціонарному лікуванні значно вище, ніж раніше.

Кожен день, а часом і години на рахунку, – підсумував він.





Source link