Чи зросте тариф на світло з 1 червня?

Чи зросте тариф на світло з 1 червня?
29 Травня 2024, 19:22
Поділитися:

Проєкт рішення щодо нового тарифу вже готовий, його можуть затвердити на засіданні Кабінету міністрів 30 травня. Ціна за перші 100 кВт не зміниться, розповіло джерело ЗМІ.

В Україні зросте тариф на оплату електроенергії з 1 червня. Це відбудеться у разі споживання понад 100 кВт, зокрема, на 80%. Про це повідомило видання “РБК-Україна” з посиланням на джерело.

“З 1 червня за споживання до 100 кВт тариф планується залишити колишнім — 2,64 гривні/кВт-год, на все, що більше буде новий тариф — 4,8 гривні/кВт-год”, — зауважило джерело.

За його словами, проєкт рішення готовий, його можуть затвердити на засіданні Кабміну 30 травня. Влітку за перші 100 кВт електроенергії доведеться сплатити 264 гривні, а за 200 кВт — 744 гривні, тоді як нині — 528 гривень. Українці за споживання 300 кВт отримають платіжку в 1224 гривні (792 гривні за чинного).

У виданні нагадали, що під час повномасштабного вторгнення в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду й опалення. Проте це не стосується електроенергії і холодної води.

Нагадаємо, 21 квітня заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що тариф на електроенергію в червні буде “посильним”. Він наголосив, що майбутні тарифи сприятимуть проведенню ремонтної кампанії. Зокрема, минулого року за підвищення тарифу вдалося додати 3 ГВт потужності в енергосистему.

27 травня директор енергетичних програм “Центру Разумкова” Володимир Омельченко розповів, що в Україні можуть стати тривалішими відключення світла через зростання тарифу на світло. За його словами, не варто очікувати швидкого відновлення потужностей, проте процес буде пришвидшеним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві