Чи змінить межі Ірпінь? Коментар головного архітектора

image
14 Березня 2019, 22:47
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінська міська рада прийняла рішення «Про розроблення проекту землеустрою встановлення меж міста Ірпеня та Київської області».

Це питання, єдине з понад 100 інших у порядку денному сьогоднішньої сесії, викликало багато запитань у журналістів. Роз’яснив ситуацію головний архітектор Ірпеня Михайло Сапон. Він наголосив на тому, що в цьому питанні про зміну меж не йдеться.

Михайло Сапон, начальник відділу містобудування ІМР:
«У містобудівній документації передбачена загальна площа 3 705 гектарів – це та межа, яка була передбачена 2012 року. Також ця межа була передбачена безпосередньо Верховною радою УРСР у 1965 році. Вона залишається беззмінною. Тобто ми не заступаємо за межі інших органів місцевого самоврядування. Також у нас є погодження з нашими суміжниками – це Бучанська міська рада, Гостомельська селищна рада».

За словами головного архітектора, можливі інформаційні маніпуляції щодо нібито розширення меж Ірпеня пов’язані з юридичними колізіями.

Михайло Сапон, начальник відділу містобудування ІМР:
«Земельним кодексом передбачено таке поняття, як межа. На превеликий жаль, там є певна колізія – адміністративна межа міста і міської ради. На сьогоднішній день Ірпінська міська рада – це 3705 гектарів, а межа міста Ірпеня залишається тією, яка була передбачена попередніми рішеннями – 1729, здається».

Розробка проекту землеустрою встановлення меж здійснюється на підставі генерального плану міста. Як відомо, оновлений генплан Ірпеня був прийнятий у грудні минулого року.
Землевпорядна організація, яка має розробити проект землеустрою, ще не визначена. Процес розроблення триватиме від 3 місяців.



Джерело: ITV