Чи віддасть Ірпінь Бучі амбулаторію?

image
3 Лютого 2021, 15:50
Поділитися:

У Приірпінні не вщухають пристрасті навколо Ворзельської амбулаторії. Після приєднання Ворзеля до Бучанської громади, Бучанська міська рада відмовилась виділяти кошти на утримання та діяльність амбулаторії, які раніше виділялися з бюджету Ірпеня.  Керівництво обох міст і досі не дійшло згоди з приводу передачі об’єктів комунальної власності з однієї громади до іншої , в той час як на сесії в Бучі незаконно проголосували за створення підрозділу Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги у приміщенні тої самої амбулаторії у Ворзелі.
Відтак, Ірпінська міська рада на чолі з мером Ірпеня Олександром Маркушиним звернулася до Бучанського міського голови Анатолія Федорука з проханням ветувати рейдерські рішення Бучанської міськради. За словами Маркушина, такі рішення суперечать Конституції України.

«Днями Бучанська міська рада прийняла одразу два незаконних рішення. Перше – про створення структурного підрозділу КНП “Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги” – Ворзельська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини. При цьому у проєкті рішення вказано адресу: смт Ворзель, вул. Європейська, 4. Саме там розташоване приміщення, що на праві комунальної власності належить Ірпінській міській раді. І дії Бучанської міської ради – це перший крок до його рейдерського захоплення… Те саме стосується другого скандального рішення Бучанської міської ради – про передачу на баланс КП “Бучанське управління житлово-комунального господарства” з балансу КП “Ірпіньводоканал” Ірпінської міської ради об’єктів водопостачання та водовідведення», – додає Маркушин.
Нагадаємо, що скандал навколо амбулаторії триває довго і новина, що  ВОрзель залишиться без амбулаторії поставила на вуха все селище. Тому на початку 2020 року лікарів Ворзельської амбулаторії хотіли перенаправити на нові робочі місця в Михайлівську Рубежівку.
Читайте також: В Ворзелі збудують новуамбулаторію
Станом на вчора, 2 лютого, в Ірпені відбулися перемовини з депутатами Бучі та їх очільником Анатолієм Федоруком, депутатами Ворзеля, секретарем Бучанської ради, депутатами Ірпінської ради та мером Ірпеня Олександром маркушиним, керівниками ірпінської та бучанської первинки. В резутаті діалогу було прийнято рішення про те, що 25 лютого на черговій сесії Ірпінської міської ради буде прийнято позитивне рішення щодо передачі Ворзельської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та нежитлових приміщень колишнього «Навчально-курсового комбінату» за адресою місто Буча, вул. Яблонська 129.
Попри це, громада Ворзеля отримує і буде отримувати медичні послуги. Все інше буде обговорюватися в спеціальній спільній робочій групі. Рішення про створення такої групи одноголосно прийняли всі члени комісії.
Міський голова Бучі Анатолій Федорук після зустрічі зауважив, що спільно з міським головою Ірпені вони “обговорили «клубок» проблемних питань між нашими громадами і намітили шляхи їх вирішення”. 

За рахунок яких коштів буде фінансуватися нова амбулаторія – дізнаємося згодом. Слідкуйте за нашими новинами, ми повідомимо вас про це першими!
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: 108 гривень за ПЛР в Ірпені більше платити не потрібно – Левківський
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня