Чи відбудеться в Ірпені перший гей-парад?

image
12 Лютого 2019, 16:29
Поділитися:

У четвер, 14 лютого, на центральній площі міста відбудеться “Ірпінь Прайд”. Подію організовує власник компанії “Бест” та активіст Олексій Зіневич. Організатори направили на адресу міської ради відповідний запит. Гей-парад, згідно зі зверненням, приурочили до Дня усіх закоханих.

Відповідно до повідомлення, яке організатори направила на адресу Ірпінської міської ради, це має бути мирне зібрання за права сексуальних меншин ЛГБТ. “Ірпінь Прайд” розпочнеться о 10 годині ранку за адресою: вулиця Шевченка, 2 А. Очікується присутність 50-ти осіб.

Відповідальна особа за проведення Ірпінського гей-параду – Ярослав Маляренко. Від влади міста просять забезпечити громадський порядок.

Ірпінська міська рада не має права забороняти мирні зібрання. На офіційній сторінці міської ради у Facebook прокоментували, що “з розумінням ставляться до проведення в місті різного роду заходів, в тому числі й заходів до Дня Святого Валентина. Заявки надходять різні, ми йдемо назустріч усім представникам громадськості, адже Ірпінь – місто толерантності”. Сам Олексій Зіневич наразі подію не прокоментував.

Як відомо, у Києві вже кілька років поспіль громадяни з нетрадиційною сексуальною орієнтацією виходять на парад за права ЛГБТ. Останній такий Прайд відбувся у столиці у липні минулого року. Тоді не обійшлося без силових сутичок, хоча зібрання охороняли кілька тисяч правоохоронців.

Джерело: Правда Ірпеня