Чи прийме Бориспіль тварин із Херсона?

image
17 Червня 2023, 12:40
Поділитися:

Інформація про те, що Бориспіль готовий прийняти тварин із затоплених територій Херсонської області, прозвучала минулого тижня з вуст міського голови Володимира Борисенка. Так, після засідання виконавчого комітету 12 червня під час розмови з журналістами місцевих ЗМІ він повідомив, що в Центрі стерилізації та адопції безпритульних тварин можуть додатково прийняти на перетримку до сотні собак і котів та забезпечити їх харчування і лікуванням. «Списки вже формуються. Будемо реагувати по ситуації», — зазначив міський голова.

Чи приїхали до Борисполя херсонські тварини та чи вистачить місця у ЦСАТ для хвостатих гостей, «Вісті» запитали у директора закладу Валентина Пінчука. 

«Бориспільський центр стерилізації не є великим закладом, зараз ми маємо 49 вольєрів для постійного утримання собак. В деяких випадках у один вольєр можна помістити двох тварин. Але ми підготували додаткові місця, тому в разі приїзду тварин ми б упоралися з їх утриманням. Вони створювалися ситуативно, в терміновому порядку, тому не є такими комфортними, як вольєри, в яких проживають бориспільські тварини, але в них теж чисто й безпечно. 

Запасів корму в нас є до кінця року, у разі необхідності на нього виділить додатково кошти міська влада, тому з харчуванням проблем теж не було б. 

Як тільки стало відомо про затоплення Херсонщини та перших тварин, врятованих волонтерами, ми надіслали пропозицію волонтерським організаціям, що займаються порятунком та евакуацією тварин, щодо розміщення їх на перетримку в нашому закладі. Але Бориспільська громада не єдина запропонувала свою допомогу, тому до нас тварини так і не доїхали — їх прилаштували ще по дорозі з Херсона, у найближчих до нього громадах. До нас привезли лише двох собак, але їх відразу забрали до себе люди. Загалом до Київщини доїхали лише травмовані тварини, що потребують оперативного втручання та серйозного лікування. 

Наразі ми продовжуємо свою роботу — виловлюємо, стерилізуємо та намагаємось прилаштувати безпритульних собак у місті та селах громади, але у випадку необхідності готові до прийому постраждалих тварин із Херсонщини», — зазначив Валентин Пінчук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама