Чи привозите ви свою дитину до дверей школи на авто? – Макарів Діловий

image
27 Листопада 2020, 01:55
Поділитися:

“Шановні батьки Макарівського НВК “ЗОШ І ступеня- районна гімназія”! Дирекція школи неодноразово вам наголошувала, що не можна без нагальної потреби заїжджати машинами на подвір’я школи! Але щодня десятки машин продовжують паркуватися перед школою як зранку, так і після обіду. Сьогодні також були неприємні розмови з окремими батьками, які не почули мене, як директора, на вимогу прибрати машини, не відреагували. Як можна працювати з дітьми, коли нахабніють батьки? Вже черговий раз проламали колесами каналізаційний люк, вибивають плитку. Ставити знаки заборони може лише поліція. І не дай Бог, якесь дитя попаде під колеса! Адже не всіх дітей забирають “круті” батьки машинами. Подумайте не тільки про своїх дітей, але і про чужих! А ще хочу привернути увагу поліції! При повороті до школи,коли їхати з центру, суцільна лінія. Її всі ігнорують і повертають, чим порушують правила”, – директор закладу Надія Ащенко.

Подібні ініціативи повинні мати фітбек у сіспільстві та підтримуватись владою.

У свою чергу водії, якими є батьки учнів, повинні дотримуватись Правил дорожнього руху, зокрема п.15.10 д) у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів та п.26.3у пішохідну зону в’їзд дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян і підприємства, які розташовані у зазначеній зоні, а також транспортним засобам, що належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, чи автомобілям (мотоколяскам), позначеним розпізнавальним знаком «Інвалід», якими керують водії-інваліди. Якщо до об’єктів, розташованих на цій території, є інші під’їзди, водії повинні користуватися лише ними.

І головне, у будь-якій ситуації залишатись людьми. Дітей привезли до школи, до входу і достатньо, правда? Нащо заїжджати на територію школи? То всіх треба під поріг школи привезти? Не забуваймо, що діти дивляться на нас і беруть приклад з дорослих)

Джерело: Макарів Діловий