Чи є ризик отримати коронавірус поштою разом із посилкою? Відповідають фахівці

image
13 Квітня 2020, 17:09
Поділитися:

Чи безпечно під час карантину замовляти речі в інтернеті, чи є загроза заразитися коронавірусом, особливо якщо посилка – з іншої країни, «Вістям» пояснив завідуючий Бориспільським міжрайонним відділом лабораторних досліджень Андрій Веремій.

Пряма мова Веремія: «Робити замовлення товарів через інтернет і забирати їх із відділень пошти безпечно. На жаль, коронавірусу приписали властивості монстра, але це просто вірус, він активний лише на живих клітинах, і то недовго: під дією сонця й вітру вірус гине. 

Тож робити замовлення через пошту безпечно, якість дезінфекції на високому рівні. Я особисто рекомендую співпрацювати з Новою Поштою».

До теми

Укрпошта також заперечує можливість поширення коронавірусу через посилки та товари, які прибувають до України з-за кордону. Про це повідомила прес-служба компанії.

Дослівно: «Жодних доказів, які б свідчили про ризик поширення коронавірусу через товари, наразі не зафіксовано», — йдеться в повідомленні на ресурсі https://www.bbc.com/ukrainian/news-51267374.

Думка фахівця. Кандидат медичних наук, імунолог Федір Лапій на цьому ж сайті запевнив: «Посилки можна спокійно забирати. Вони йдуть довго, щонайменше 10 днів, а коронавірус живе максимум 48 годин — і це в оптимальних для нього умовах».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама