Чи є платниками екологічного податку філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, у разі здійснення ними викидів, скидів, розміщення відходів

image
17 Травня 2024, 00:11
Поділитися:

ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що   відповідно до ст. 55 Господарського кодексу України від 16.01.2003 №436-IV, суб’єктами господарювання визнаються учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність господарських прав та обов’язків), мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах цього майна, крім випадків, передбачених законодавством.

Зокрема, СГ є господарські організації – юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до ГКУ, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку.

До платників екологічного податку не належать філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, у зв’язку з тим, що вони не мають статусу юридичної особи.
Платниками екологічного податку у разі здійснення викидів стаціонарними джерелами забруднення, скидів та розміщення відходів філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами є підприємства (установи, організації), до складу яких входять такі філії, відділення та інші відокремлені підрозділи.

Комунікаційна платформа: [email protected]

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській  

області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів