Чи буде взимку у столиці світло

image
4 Жовтня 2019, 17:57
Поділитися:

Восени в Києві традиційно зростає споживання електричної енергії – в середньому на 20 – 30%. Мешканці столиці більш активно користуються електричними приладами, обігрівачами. Це створює додаткове навантаження на мережі і може стати причиною аварійних відключень електрики. Особливо в районах старої міської забудови. Готуючись до зими, спеціалісти Київських електромереж провели більше 1,5 тисячі відновлювальних робіт різної складності та масштабу.  

Для того, щоб у холодну пору року електричне обладнання працювало надійно і без перебоїв, ДТЕК Київські електромережі постійно проводить його ремонти та модернізацію. Готуючись до холодного періоду року, столичні енергетики вже вклали в такі роботи майже 44 мільйона гривень.

Спеціалісти нашої компанії цього року відремонтували обладнання на майже 500 розподільчих та трансформаторних підстанціях. Замінили та відновили 128 електричних вимикачів та полагодили більше 1 тисячі ділянок кабельних ліній загальною протяжністю понад 100 кілометрів, – прокоментував генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

У 2019 році на розвиток енергетичних об’єктів Києва компанія спрямувала близько 400 млн гривень. Найбільшими інвестиційними проєктами стали будівництво нових кабельних ліній «Новокиївська-Московська» та «Позняки-Славутич», модернізація підстанції «Позняки», реконструкція підстанції «Бортничі» та «Вулкан».

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ