Чи буде в Ірпені карантин: оперативна інформація

image
11 Березня 2020, 15:49
Поділитися:

Кабінет міністрів ввів карантин в Україні через спалах коронавірусу в світі. Про це повідомила нардеп Вікторія Сюмар в Фейсбук. Отже, з 12 березня по 3 квітня країна йде на карантин: закриваються освітні заклади, заборона на масові заходи, закриття авіасполучень з деякими країнами. Також буде закрита велика частина КПП – з 219 до 49.

Зранку екс-мер Ірпеня Володими Карплюк написав, що Мінохорони здоро`я має невідкладно вжити заходів запобігання поширення коронавірусу. І якщо до 23 березня в Україні не буде запровідженно загальнодержавного карантину, то Ірпінь оголосить загальноміський. Також він попросив аби для Ірпеня надали мінімум 500 тестів для визначення вірусу, державне фінансування реконструкції інфекційного відділення Ірпінської лікарні, допомогу із закупівлею ліків для симптоматичної терапії та спеціальні маски.

Раніше в Ірпені розглядалося рішення про карантин. Начальник відділу освіти Ірпеня Олег Анатолійович Білоус нам розповів, що наразі вони вивчають ситуацію для прийняття рішення.

“На мою думку, потрібно збирати комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, також ми звернемося із запитом до медиків аби почути від них всю інформацію. Збираємо комісію, реагуємо на ситуацію і будемо приймати рішення”.

Міський голова Бучі раніше писав, що він не планує призупиняти освітній процес у місті і просить батьків та вчителів відповідально ставитися до кожного випадку ГРВІ та з першими симптомами будь-якого захворювання негайно звертатися до сімейного лікаря.
Слідкуйте за нашими новинами та дізнайтеся першими чи буде карантин в Ірпені.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також:Без паніки: Кабмін створив сайт для інформування громадян про “короновірус”
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня