«Чути не хочуть»: Сьогодні у Верховній Раді вирішуватимуть долю Броварів як центру | Трибуна

image
17 Червня 2020, 08:13
Поділитися:

На сьогоднішнє засідання комітету парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування винесли розгляд постанови № 3650 про утворення нових районів в Україні. Згідно з документом, Бровари та Броварщина увійдуть до нового району з центром у Борисполі. Засідання анонсують на сайті ВРУ.

Нагадаємо, кілька днів тому Кабмін погодив утворення на Київщині 6 нових укрупнених районів. Один із них – Бориспільський – об’єднує нинішні Броварський і Бориспільський райони. Остаточне рішення має ухвалити парламент. На сайті ВРУ уже виклали відповідний проєкт постанови.

Як зазначено в анонсі заходів парламенту, комітет проведе засідання вже сьогодні, 17 червня, о 15:00 за адресою: м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 18/2, 2-й поверх, зал № 11. Питання про нове районування – четверте в порядку денному.

Як розповів міський голова Броварів Ігор Сапожко, він направив звернення про участь у засіданні комітету – щоби особисто висловити зауваження та донести думку громади міста про доцільність утворення Броварського району з центром у Броварах.

«Децентралізація в дії»! Долю нових районів вирішуватимуть за зачиненими дверима без представників громадЗавтра, 17…

Опубліковано Ігором Сапожком Вівторок, 16 червня 2020 р.

Однак, зі слів міського голови, у високих кабінетах цю позицію чути не хочуть. Мовляв, у телефонному режимі мер отримав відмову в участі. До того ж, такі дії чиновників прямо суперечать принципам децентралізації, зазначає мер.

«Вважаю неприпустимим приймати важливі рішення, які безпосередньо стосуються життєдіяльності територіальних громад, за зачиненими дверима без попереднього обговорення та без участі представників місцевого самоврядування», – наголосив Ігор Сапожко.

Міський голова Броварів закликав депутатів усіх рівнів від Броварів та кожного з читачів його повідомлення прийти на сьогоднішнє засідання комітету.

Головне фото – komsamovr.rada.gov.ua

Читайте також:

Сапожко пропонує залишити Бровари центром нового укрупненого районуАдмінреформа: Кабмін погодив новий район для Броварщини із центром у БорисполіІз 25 районів Київщини залишиться 6. Куди ввійде Броварщина?Президент доручив завершити децентралізацію: усі громади мають об’єднатися до кінця 2020-го5 громад: як поділять Бровари і район на ОТГ. СХЕМА

Post Views: 105

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари