Чотири вантажівки сміття вивезли комунальники з 3-кімнатної квартири в центрі Броварів | Трибуна

image
13 Листопада 2023, 18:37
Поділитися:

У Броварах комунальники не вперше виявляють випадки захаращення власних квартир особами, що ведуть асоціальний спосіб життя. Найбільше від них потерпають сусіди – жити поруч із такими «стихійними звалищами» нестерпно. Про черговий такий випадок під час оперативної наради повідомила начальниця УБЖКГіТ Світлана Решетова.

Чиновниця подякувала працівникам ЖЕКів та КП «Бровари-Благоустрій», які допомогли прибрати і продезінфікувати 3-кімнатну квартиру на бульв. Незалежності, 15-А.

Квартира розташована на 7-му поверсі багатоповерхівки

Як повідомила журналістам «Трибуни» Світлана Решетова, у цій приватизованій квартирі проживає зі своїм сином жінка похилого віку.

Ймовірно, жінка має психічні розлади, позаяк роками зносила до квартири мотлох із довколишніх смітників. Щодо сина – його підозрюють у систематичному вживанні наркотиків.

«У квартирі сміттям було захаращено все аж під саму стелю. У ці купи мотлоху власники квартири ходили в туалет, позаяк проходу до санвузлів через купи непотребу вже не було, – розповіла чиновниця. – Сусіди неодноразово скаржились на нестерпний сморід, але ж квартира у приватній власності, тож потрапити туди можна тільки зі згоди власників. На вмовляння власників квартири надати дозвіл на прибирання і дезінфекцію приміщення, пішло багато часу. Врешті-решт дозвіл надав син».

Комунальники прибирали квартиру в респіраторах, повідомила Решетова.

Позаяк власниця квартири поводила себе досить агресивно і була не рада непроханим клінерам, під час прибирання були присутні дільничний офіцер поліції, син власниці квартири, а також свідки – ледь не всі мешканці під’їзду.

Із квартири комунальники вивезли 4 (!) вантажівки сміття, а житлову площу продезінфікували.

Керівник КП «Бровари-Благоустрій» Андрій Сторчовий повідомив, що підприємство допомагало у прибиранні технікою і людьми. Непотріб відразу вивозили на сміттєвий полігон.

Чи продовжить жінка зносити сміття додому – невідомо. Звертатись по медичну психіатричну допомогу власниця квартири не погоджується, позаяк вважає себе здоровою і адекватною людиною, а примусове лікування в таких випадках не застосовується.

Світлана Решетова повідомила, що це – друга квартира за цією адресою, до прибирання якої довелось залучати комунальників.

Перший такий випадок був улітку цього року.

Нагадаємо, у Броварах непоодинокі випадки такого захаращення квартир сміттям, проте довести справу до прибирання і дезінфекції вдається не завжди.

Якщо у ваших будинках є такі сусіди, потрібно звертатись із колективними заявами до ЖЕКів, а також до УБЖКГіТ – комунальники обіцяють допомогти. Але вкотре нагадаємо: у квартирах приватної власності такі доброчини можуть відбуватись виключно зі згоди власників квартири.

Головне фото – ілюстративне

Читайте також:

У квартирах – сміттєзвалища і сморід: як дати раду асоціальним сусідам. Історії броварчан

У Княжичах на стихійному сміттєзвалищі виявили нутрощі невідомого походження

Броварський терцентр соціального обслуговування: як працює, ким опікується та як потрапити під їх «крило»?

До 500 тис. грн платитимуть за надання соціальних послуг людям із інвалідністю

Джерело: Трибуна – Бровари