Чотири проблеми, які не може вирішити косметолог | Трибуна

image
9 Лютого 2020, 21:09
Поділитися:

Авторка: Ірина Долженко, броварчанка, косметолог-естетист

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги». 

Часто на первинних консультаціях стикаюсь із необхідністю пояснювати, що проблеми шкіри  –  це сигнальний симптом із боку систем органів. Ще ніби нічого не болить, ще немає виразних скарг, а шкіра вже не в порядку. Косметологія – це прекрасна царина, але вона, на жаль, не здатна відповісти на питання: «Чому так сталося?». Вона може зняти гострі явища, замаскувати проблему ззовні. Це не означає, що косметологія не потрібна і не допомагає, це значить, що спершу –  здоров‘я, а потім  –  і краса. Розберемо на прикладах кілька естетичних проблем, якими мають, у першу чергу, займатися гастроентерологи і гінекологи. Такі випадки мають бути детально розібрані та досліджені, а вже потім їх можна коригувати естетичною косметологією.

АКНЕ

Зокрема, акне у дівчат. Перше, що приходить їм на думку в такому випадку  – купити лосьйон від прищів, записатися на чистку та сходити на лазерну терапію. Треба знати, що вугрові висипання часто бувають симптомом полікістозу яєчників, вродженого дефіциту кори наднирників, порушенень толерантності до глюкози та інших захворювань. Тому спершу варто отримати консультацію гінеколога і ендокринолога, а потім уже швиденько  – решту приємностей. Включаючи чистку, лосьйони і лазер. Тут якраз грамотний косметолог укладе для вас правильний протокол зовнішніх впливів у доповнення до основного лікування.

РОЗАЦЕА

Почервоніння, печіння, судинні зірочки в центральній частині обличчя. Перша думка, яка приходить, –піти на лазерну терапію і «постріляти» судини. Але варто б іти до дерматолога й гастроентеролога, бо розацеа часто супроводжує такі діагнози як гастрит, персистенцію хелікобактер пілорі, хвороби кишківника і ферментативну дисфункцію підшлункової залози. Тож починати лікуваня шкіри варто із цих причин.

РІСТ НЕБАЖАНОГО ВОЛОССЯ над верхньою грубою та підборідді

У цьому випадку лазерна епіляція не допоможе впоратися вповні. Починати варто з відвідування ендокринолога і з`ясування причини цього явища. Воно може ховатися в таких захворюваннях як інсулінорезистентність, хвороби яєчників, пухлини кори наднирників.

ЛАМКЕ, ТЬМЯНЕ ВОЛОССЯ  ТА ЙОГО ВИПАДІННЯ

Ні мезотерапія, ні плазмоліфтинг не призведуть до стійкого результату без лікуваня першопричин. Йдемо до терапевта і здаємо як мінімум загальний аналіз крові та ТТГ. Шукаємо анемію і дисфункції щитовидної залози, бо саме ці захворювання призводять до погіршення стану волосся.

Не забуваймо, що шкіра  – найбільший орган, який задіяний у всіх процесах організму. Він логічний і дзеркальний у допомогу нам для діагностування прихованих хвороб. Це – сигнальна система: міцна, м’яка й красива, якщо ставитися до неї уважно та помірковано.

Тож усім нам –  мудрості й краси.

Читайте також інші матеріали авторки:

1. Типи шкіри за природою її проблем: філософія догляду й захисту

2.Сезон без сонця: обираємо свій пілінг

3. Для тих, хто дбає про свою шкіру

4. Алхімія краси: як залишатися молодою довше

5. Типи шкіри: жирна і зневоднена водночас?

Головне фото – з інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари