Чотирнадцять шкіл Київщини братимуть участь у загальнодержавному моніторинговому дослідженні якості освіти

image
17 Травня 2023, 15:24
Поділитися:


Його проводить Державна служба якості освіти України та її територіальні органи спільно з Міністерством освіти і науки України у 2023-2025 роках. Впродовж другої половини травня проведуть перший етап моніторингового дослідження шляхом тестування учнів 6, 8-х класів із математики та української мови.

Загалом до вибірки, яку сформував Інститут освітньої аналітики, потрапило 276 закладів. Тестування охопить понад 12 тисяч школярів 6-х і 8-х класів.

Учні 6-х класів проходять тестування з математики та української мови, а учні 8-х класів – з алгебри, геометрії та української мови.

Участь у моніторингу беруть школярі 6 та 8 класів – ті, які навчаються на інституційній формі здобуття освіти (очна, дистанційна, змішана), в тому числі учні, які перебувають за кордоном.

Моніторинг проходитиме в електронному форматі на платформі Всеукраїнська школа онлайн (ВШО).

Тести розробила Державна служба якості освіти України за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance) та участі педагогів-практиків, авторів навчальних програм і стандартів.

Отримані дані будуть конфіденційними та оприлюднюватимуться лише в узагальненому вигляді. Свої результати зможе побачити лише учень/учениця у власному кабінеті на платформі Всеукраїнської школи онлайн. Результати окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться і не надаватимуться директору, педагогам чи органам управління освітою.

Управління Державної служби якості освіти у Київській області



Source link