Чому все більше людей переїжджає за межі Києва: переваги життя в передмісті

Чому все більше людей переїжджає за межі Києва: переваги життя в передмісті
24 Травня 2024, 16:39
Поділитися:

Упродовж останніх років серед молоді зростає тенденція до переїзду за межі великого міста. Після початку пандемії коронавірусу люди стали частіше купувати будинки в невеликих населених пунктах. Бажання бути ближче до природи, нижча вартість житла, неперевантажена інфраструктура, менший рівень шуму – ці та інші чинники мотивують купувати котеджі під Києвом. Більше про переваги життя в передмісті розповімо далі.

Що приваблює людей у житті за містом

Масовий переїзд за місто пояснюється низкою причин. Серед них: 

Сприятливі екологічні умови. Чисте повітря, просторі мальовничі ландшафти й відсутність сміття роблять невеликі села й містечка прекрасним місцем для проживання тих, хто цінує екологічний спосіб життя та дбає про своє здоров’я.
Відсутність шуму й можливість усамітнення. Вулиці передмістя зазвичай набагато тихіші, як порівняти з містом. До того ж у жителів приватних будинків під Києвом є можливість усамітнитися. 
Життя з нижчим рівнем стресу. Проживання у великому місті диктує свої правила, які зобов’язують постійно бути в ритмі. Водночас, мешкаючи в передмісті, ви зможете призупинитися, заземлитися й жити в комфортному темпі без зовнішнього тиску. Чимало досліджень підтверджують, що життя в місті часто призводить до самотності та хвороб (зокрема, депресії). 
Наявність комʼюніті. Проживаючи за містом, люди зазвичай частіше контактують зі своїми сусідами й односельцями. Тісні соціальні звʼязки, спільні заходи та свята допомагають створити середовище, де люди відчувають підтримку, безпеку та приналежність до спільноти. 
Нижча вартість житла. Купити котедж під Києвом дешевше, ніж таку ж за площею квартиру в столиці. Крім того, придбавши будинок, ви матимете також паркомісце та власне подвірʼя. 

Раніше однією з перепон для переїзду за місто були менші можливості для карʼєрного зростання й відсутність належної інфраструктури. Проте це змінилося. З розвитком інтернету та цифрових технологій багато компаній перейшли на формат віддаленої роботи. Це дозволяє працівникам жити будь-де, не прив’язуючись до локації офісу. Водночас інфраструктура невеликих населених пунктів також покращується, особливо якщо йдеться про передмістя столиці. Це дозволяє людям насолоджуватися перевагами заміського життя без втрати кар’єрних можливостей і доступу до необхідних послуг. 

Котеджне містечко неподалік столиці від Smart Development 

Якщо ви вибираєте собі будинок поблизу Києва, адже хочете мати всі переваги заміського життя, окреслені в цьому матеріалі, радимо вам звернути увагу на проєкт Sвій Dім 1 від забудовника Smart Development. Він вирізняється з-поміж інших котеджних містечок Київської області зручною локацією, закритою територією, привабливим дизайном, продуманою інфраструктурою й гарним озелененням. Реалізується проєкт у селі Крюківщина. Щоб придбати якісне продумане житло від забудовника, телефонуйте за номером 0 800 303 203 або пишіть на електронну пошту девелопера [email protected].

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама