Чому відновлення транспортного сполучення на Бориспільщині поки не буде

image
22 Травня 2020, 21:13
Поділитися:

Бориспільські перевізники, що здійснюють міські та приміські маршрути, 22 травня заявили про неможливість в найближчий час відновити транспортне сполучення. Поки не визначена ситуація з відновлення руху до міста Київ.

Причина у відповідному  розпорядженні КОДА та Бориспільської райдержадміністрації, які керувалися оприлюдненими висновками МОЗ.

Джерело: представник ТОВ «Автосервіс» (маршрут № 317 та приміські маршрути до сіл Бориспільського району).

Пряма мова: «Ми мали намір вийти на рейси 22 травня і повідомляли про це офіційно. Але зараз змушені знову чекати. Нам пояснили, що в області та районі немає достатньо позитивної статистики щодо захворюваності на коронавірус, що дозволила б відновити транспортне сполучення. Тому рішення про відновлення перевезень ні районною, ні обласною адміністраціями не прийнято станом на першу половину дня 22 травня. Коли буде прийнято — невідомо, від перевізників нічого не залежить». 

Із тих же причин на рейси не вийшли автобуси ПрАТ «АТАСС-Бориспіль». 

Деталі. Джерела, що близькі до офіційних в Бориспільській РДА ,повідомили, що ситуація з громадськими перевезеннями може остаточно прояснитися з понеділка, 25 травня, бо відбудуться засідання ТЕБ та НС в Київської ОДА та Бориспільської РДА і будуть конкретні рішення.

До теми. На сторінці в Фейсбук КОДА пояснює причину неможливості відновлення перевезень із 22 травня, бо в області відсутні умови для послаблення карантинних обмежень. Так, згідно з постановою Кабінету міністрів України від 20 травня «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», для послаблення чи припинення карантину необхідне виконання трьох умов:

інцидентності (загальної кількості нових випадків захворювання за останні 7 днів на 100 тис. населення) на рівні до 12 осіб;
 завантаженості ліжок (пацієнтами із COVID-19) менше, ніж на 50%;
середньої кількості ПЛР-тестувань понад 12 та 100 тис. населення.

Послабити карантин не дозволяє перша умова — наразі показник інцидентності у Київській області на рівні 14 осіб і перевищує допустимий рівень.

Важливо. Ситуація моніториться щоденно, а комісії з ТЕБ на НС на рівні області і району збираються кожні 7 днів. Як  буде досягнуто позитивної динаміки захворюваності, карантинні обмеження послаблять відповідним розпорядженням.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама