чому в Обухові різні платіжки?

image
14 Лютого 2020, 13:50
Поділитися:



Обіцянки влади про зниження тарифів на тепло для населення у січні обернулися звичайним лохотроном: у багатьох цифри в платіжках не тільки не зменшилися, а й зросли.

В цьому переконана журналістка Олена Голубєва, котра розповіла про ситуацію в Обухові у своїй розвідці “Прийшли платіжки – люди очманіли! Невже знижки на опалення від Гончарука закінчилися?”, передають Хроніки Обухова.

За її інформацією постачанням тепла в Обухові займаються два підприємства: приватне “Енергія” (забезпечує майже 70% міста теплом) та комунальне “Обуховрайтепломережа”.

– У першого вартість однієї Гкал тепла 1870 грн, у другого – 1665 грн. За грудень “Енергія” перерахував оплату за центральне опалення в бік зниження на 19,3%, на гарячу воду – на 17%. КП в грудні, оскільки був зроблений фінансовий звіт, не могло перерахувати, тому вони лише на 6% знижують в січні (3% за грудень і 3% за січень), – розповіла вона.

Втім, за її словами, основ і механізмів тиснути на них у влади немає: можна тільки домовлятися і просити.

– На місцях чиновники в один голос запевняють, що при такій схемі “підстав для подальшого зниження немає”. Так, обсяги споживання через теплу зиму впали на 30%, а витрати на зарплати залишилися, тому мери стали в позу, – додала вона.





Source link