Чому в Броварах не можуть побороти стихійну торгівлю, – пояснення чиновника | Трибуна

image
26 Квітня 2024, 19:40
Поділитися:

У Броварах продавці продовжують активно «окуповувати» бульв. Незалежності, вул. Чорних Запорожців, С. Москаленка, Героїв Небесної Сотні та Героїв України. Своєю чергою чиновники продовжують традиційно «боротися» зі стихійною торгівлею на вулицях міста. Але, як бачимо, це їм ніяк не вдається. Чому – пояснили журналістам.

Місяць тому, 21 березня, відбулась зустріч міського голови і керівників профільних управлінь із директорами ринків. Тоді піднімали кілька питань, серед яких і боротьбу зі стихійною торгівлею. Як результат зустрічі – ухвалили рішення створити мобільні робочі групи, які на регулярній основі патрулюватимуть вулиці міста. До них мали увійти поліціянти, представники управління інспекції та контролю,  відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства та представники ринків.

Чи є просування у боротьбі зі стихійними продавцями?

«Ми патрулюємо осередки стихійної торгівлі в Броварах на постійній основі. 3-4 рази на тиждень фахівці управління разом із поліціянтами навідуються на такі «ринки». При нашій появі торговці повільно складають крам, проте нікуди не йдуть. Як тільки інспектори покидають місце – торгівля відновлюється», – розповів журналістам «Трибуни» начальник управління інспекції та контролю Богдан Мельниченко.

Із його слів, найбільша проблема полягає у відсутності спеціального приміщення, облаштованого  холодильним обладнанням. Тоді товар у нелегальних продавців могли б конфіскувати і передавати туди на зберігання до винесення рішення суду. Але зараз приміщення для таких цілей у громаді не знайшлося.

Також Мельниченко повідомив, що дієвим методом боротьби зі стихійною торгівлею є постійна (протягом дня) присутність на місцях скупчення торгівлі інспекторів і поліцейських. Але, на жаль, для цього бракує людського ресурсу як в управлінні, так і в поліції.

Для дієвішої боротьби зі стихійною торгівлею залучають поліцейських громади. До прикладу, у середу, 24 квітня, інспектори з поліцейським навідувались на вул. Москаленка. Проте після закінчення рейду торгівля поновилась.

Але «боротьба з вітряками» триває: сьогодні поліцейський громади с. Требухів разом зі старостою Андрієм Цахлом провели нараду щодо боротьби зі стихійною торгівлею в селі. Із понеділка територію біля ринку також патрулюватимуть інспектори –  продавців -нелегалів переконуватимуть перейти до спеціально облаштованих місць на місцевому ринку.

Наостанок начальник управління інспекції та контролю повідомив, що в управлінні нині є дві «декретні» вакансії контролерів. Зарплатня стартує з 13 тис. грн, тож охочих запрошують долучитись до наведення ладу в громаді.

Читайте також:

У Броварах вчергове намагатимуться побороти стихійну торгівлю. Як цього разу?

Боротьба зі стихійною торгівлею в Броварах: «сезонне загострення» чи чергова боротьба з вітряками

Не стали на військовий облік: які ризики та покарання?

У Броварах буде «Алея Слави»: де, коли та за скільки?

Джерело: Трибуна – Бровари