Чому у нас такі неякісні дороги?

image
5 Лютого 2019, 17:47
Поділитися:

Одним з найбільш наболілих питань для жителів України  і Миронівки, зокрема, є нікудишній стан дорожнього покриття.

Займаються цим питанням в Миронівському районі Народні депутати, обласні депутати, місцеві органи влади. Але результати їхніх намагань суттєво змінити ситуацію на краще невтішні. Причина, власне кажучи, лише одна -безвідповідальність і безкарність. Яким чином ремонтується конкретно взята дорога і хто відповідальний за її ремонт, якщо за півроку (рік) від ремонту не залишається і сліду? Хто підписував акти виконаних робіт і несе відповідальність за використані кошти і неякісно виконану роботу?

Чиновники звітуються за бюджетні кошти, виділені на ремонти доріг. А де дані, стосовно того, яка кількість людей відбуває покарання за зловживання у сфері ремонту доріг? Скільки осіб отримали реальні терміни ув’язнення? У нас що, якісно використовуються ці кошти і ніхто не зловживає? Адже це – мільярдні суми, а «убиті» дороги залишаються у тому ж стані.

Навіть заправляючись, кожен громадянин сплачує істотні суми податків до бюджету. У собівартості пального частка податків становить: 33% – для бензинів та 22% – для дизельного палива. Це – і акцизний збір і ПДВ. Є тут і складова, яка повинна відраховуватись у місцеві бюджет на ремонти доріг. Чи є дані по сумі цих коштів і як вони використані?

Це один з факторів, другий фактор – безвідповідальність і безкарність власників автопоїздів – монстрів. У Владиславці це є головною причиною пошкодження дороги. Так само і з дорогою Миронівка – Канів, яка від тих же ваговозів є непридатною для користування.

Третій фактор – системні крадіжки при виконанні робіт дорожніми службами. Якось один зі знайомих менеджерів – дорожників розповів в приватній бесіді про недовкладення в приготовану ними масу, призначену для укладки дорожнього полотна, необхідних компонентів. Ці компоненти геть недешеві – це стабілізатори, пластифікатори і тому подібне. За відсутності даних добавок дорожнє покриття служить на 25 – 40% менше.

На фото нижче те, що ми чомусь називаємо гордим словом ДОРОГИ, насправді це НАПРЯМИ “в нікуди”:

Джерело: Громада Миронівщини