Чому сучасні овочі та фрукти містять менше корисних речовин

Чому сучасні овочі та фрукти містять менше корисних речовин
28 Лютого 2025, 12:30
Поділитися:


Джерело: nationalgeographic.com, переклад: Хроніки Обухова

Науковці пов’язують цю тенденцію з сучасними методами землеробства, які збільшують врожайність, але виснажують ґрунти. Високий рівень вуглекислого газу також впливає на рослини, знижуючи концентрацію важливих мікроелементів.

Проблема має глобальні наслідки. Люди, які дотримуються рослинної дієти або мешкають у регіонах із харчовою нестачею, можуть бути особливо вразливими до дефіциту поживних речовин.

Вчені закликають до змін у сільському господарстві: використання відновлювальних методів обробки ґрунту, зменшення хімічного впливу та повернення до природних способів вирощування.

Незважаючи на ці виклики, експерти рекомендують не відмовлятися від фруктів, овочів та цільнозернових продуктів. Збалансоване харчування з різноманітними продуктами допоможе мінімізувати ризики дефіциту важливих нутрієнтів.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Солодка небезпека: як надмірний цукор у дитинстві впливає на здоров’я на все життя

  • Чому молоді люди все частіше хворіють на рак?

  • Збалансоване харчування допомагає зменшити симптоми псоріазу

  • Активне відновлення після тренування: міф чи реальна користь

  • Новий тренд: як ходьба задом наперед покращує пам’ять і спалює калорії



Source link