Чому мій телефон занадто довго заряджається?

Чому мій телефон занадто довго заряджається?
9 Жовтня 2024, 20:19
Поділитися:

«Мій телефон дуже довго заряджається, я подумав, що це помилка зарядного пристрою, тому купив новий… але, на жаль, це мало допомогло…» Це дуже поширена проблема, яку описують клієнти на нашому сайті, і ми говоримо не лише про старі моделі телефонів, а й про новіші смартфони, які мають проблеми з повільною зарядкою.

Ви можете виключити причини поломки, скориставшись наступним алгоритмом:

Можна самостійно поетапно виключати та шукати причину серед таких пунктів. Необхідно перевірити:

вилку, чи має видимі сліди пошкодження

USB-кабель, чи не пошкоджений він або дефектний

зарядний пристрій (можна спробувати інший, новий або оригінальний)

чи роз’єднується USB-роз’єм (розхитаний)

щоразу перед заряджанням переконайтеся, що всі порти та з’єднання USB абсолютно сухі

Кожен виробник рекомендує використовувати аксесуари, призначені для його продукції. Apple регулярно радить користуватися власними зарядними пристроями та кабелями живлення через мікросхему U2 IC на материнській платі iPhone. Ця мікросхема відповідає не лише за заряджання батареї, а також за функцію блокування, деякі функції USB та інші регуляції в телефоні. Якщо мікросхема пошкоджена, процес заряджання батареї може відбуватися неправильно. І навіть якщо після такого пошкодження ми замінимо батарею на нову, це не вирішить всіх проблем, адже коли батарея розрядиться, проблема з’явиться знову.

Також можна скористатися безкоштовною діагностикою в нашому сервісі, який обладнаний спеціальним обладнанням для цього, адже причин, чому телефон повільно заряджається, багато. Це може бути наслідком пошкодженої мікросхеми заряджання, слабкого зарядного пристрою, поганого контакту на з’єднанні зарядного пристрою або батареї, а також проблем з програмним забезпеченням. Безкоштовна діагностика дозволить вам зекономити час і гроші, а слід пам’ятати, що чим довше ми затягуємо з ремонтом такої несправності під час повсякденного використання телефону, тим більше ризикуємо погіршити його стан, що призводить до збільшення пошкоджень. Адже ці, на перший погляд, окремі елементи з’єднуються в єдине ціле у нашому смартфоні.

До речі, раніше ми натрапили на цікавий огляд Айфон 16 Плюс, тож можливо і вам буде цікаво!

Джерело: Новини Вишгорода