Чому Гостиний двір в такому стані: киян запрошують на суд

image
4 Листопада 2019, 18:34
Поділитися:

Гостиний двір, що знаходиться на Контрактовій площі, не хочуть віддавати місту.

Про це повідомляє народний депутат України Ігор Луценко.

З початку цього року територію історичної будівлі було передано до Фонду державного майна України. Очікувалось, що після цього споруда належатиме Києву і місто створить громадський простір для усіх містян. Але, виявилось, що є особи, які намагаються перешкодити місту.

– З Гостиним зараз відбувається сюрреалістичне дійство. Генеральна прокуратура України у рамках кримінального провадження, порушеного з подачі Андрія Кравця («завгоспа Януковича», котрий до сих пір, тримає контроль над будівлею Гостиного Двору) прагне арештувати будівлю, щоб перешкодити державі врешті навести лад з будівлею. Кримінальне провадження, порушено – увага! – у зв’язку зі спробою київського Фонду держмайна вступити в права власника Гостиного Двору від імені держави. Саме так, при попередній владі Генеральна прокуратура і ДБР вирішили зіграти на боці команди Януковича проти інтересів держави. І так, вони продовжують гнути свою лінію і при нових керівниках. Тому будемо боротися, як ми завжди звикли – розголосом, – розповідає Ігор Луценко.

Вже завтра о 15:00 в Апеляційному суді на Солом’янській площі, 2-А відбудеться засідання, куди просять завітати усіх киян, яким небайдужа доля двору.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ