Чоловіку екс-спікерки Київоблради оголосили підозру (ВІДЕО)

image
9 Серпня 2023, 18:06
Поділитися:

9 серпня 2023 г. 18:03

Народному депутату Анатолію Гунько (фракція “Слуга народу”) повідомили про підозру в одержанні хабара в особливо великому розмірі. За ступенем тяжкості – це тяжкий злочин. Гунько – чоловік ексголови Київської обласної ради Наталії Гунько – відомий тим, що, наприклад, 23 лютого 2022 року примудрився не проголосувати за санкції проти депутатів держдуми рф (мовляв, випадково залишив сесійну залу). Гунько також проголосував за містогвалтівну будівельну “реформу” (законопроект №5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України.

Про підозру Анатолію ГунькуKВ дізналася з повідомлення НАБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними слідства, народний обранець (одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої “послуги” він оцінив у розрахунку 130 доларів США/ га землі”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В результаті досягнутих домовленостей, кажуть у НАБУ, за надання для обробки ріллі площею 1700 га одного з державних підприємств, сума переданої неправомірної вигоди повинна була становила 221 тис. дол. США. При цьому, 85 тис. дол. США мали стати “авансом” і бути передані до початку обробітку земель.

Під час передачі “авансу” нардепа і двох його пособників викрили “на гарячому”.

В релізі антикорупційного бюро вказується, що розслідування цих фактів розпочато за заявою підприємця, у якого вимагали неправомірну вигоду.

Анатолій Гунько – чоловік колишньої очільниці Київської обласної ради Наталії Гунько. Він став народним депутатом у 2020 році,коли на довиборах в 208 окрузі балотувався від “Слуги народу” й переміг лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка. У 2019 році Гунько балотувався по 209 округу від “Батьківщини”. Тоді він зайняв третє місце, набравши 25% (17 тис 345 голосів). У 2016 році журналісти Руху ЧЕСНО з посиланням на ЗМІ зазначали, що Анатолій Гунько є фігурантом однієї із земельних афер на території Броварів. У 2015 році балотувався від партії “Наш край” до Київської обласної ради, але не пройшов.

Наприкінці 2022 року Гунько проголосував за містогвалтівну будівельну “реформу” (законопроект №5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України.

Крім цього, Гунько 23 лютого 2022 року примудрився не проголосувати за санкції проти депутатів держдуми рф – мовляв, через дзвінки виборців з округу залишав декілька разів сесійну залу й тому під час голосування випадково не був на робочому місці.

Читайте: СБУ спільно з НАБУ викрили народного депутата, який за 85 тис. доларів США “продавав” землю НААН

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона