Чоловік розробив кілька схем шахрайства з автомобілями: його засудили до дев’яти років в’язниці

Чоловік розробив кілька схем шахрайства з автомобілями: його засудили до дев’яти років в’язниці
15 Квітня 2024, 14:16
Поділитися:

У столиці засудили чоловіка за шахрайство з використанням підпоблених документів.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Слідство довело, що 49-річний містянин розробив кілька шахрайських схем заробітків на автомобілях. Він пропонував власникам автомобілів, які хотіли їх продати, виставити машини на автомайданчик.

Власники залишали йому автомобілі та документи на них. А він, використовуючи підроблені договори комісії, в яких були підписи не власників машин, продавав ці автівки. Звісно, справжнім власникам він про це не говорив.

У період з лютого 2020 р. по лютий 2021-го за цією схемою обвинувачений заволодів сімома автівками. Зокрема він продав Volkswagen Passat, Renault Scenic, KIA Ceed, Ford Fiesta, Nissan Note, Dacia Logan, Lexus ES 350. Один з автомобілів, а саме Volkswagen Passat, обвинувачений продав своїй сестрі за 10 тис. доларів. Таким чином він «заробив» понад 1,5 млн гривень.

Також чоловік пропонував клієнтам під замовлення привезти автомобіль з-за кордону. Кілька машин він справді привіз, тому клієнти довіряли йому.

З серпня 2020-го по січень 2021-го він ошукав чотирьох людей, отримавши від них на купівлю машин понад 840 тис. гривень. Зловмисник брав з потерпілих по кілька тисяч доларів, після чого не виходив на зв’язок.

За сукупністю доказів суд визнав його винним і призначив покарання: дев’ять років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua