Членів сімей загиблих воїнів-броварчан оздоровлюватимуть та надаватимуть психологічну підтримку

image
23 Травня 2023, 20:48
Поділитися:

Сьогодні «бюджетна» комісія підтримала зміни в програму «Соціально-правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям та військовослужбовцям, які беруть участь в АТО та їх сім’ям». Мова про …

«Зараз, на жаль, зростає кількість звернень такої категорії громадян, як члени сімей загиблих воїнів. На обліку на сьогодні вже перебуває 136 осіб. До управління соціального захисту звертаються містяни для надання статусу «члена сім’ї загиблого» – це батьки загиблих воїнів, дружини з дітьми, які втратили чоловіка. Це категорія містян, що зараз перебувають у дуже важкому, насамперед, психологічному стані. Вважаємо, що для цих людей треба зробити все можливе», – повідомила начальниця управління соціального захисту населення Алла Петренко.

Тож депутатів проситимуть на сесії 25 травня додати коштів на захід «Санаторно-курортне оздоровлення», позаяк фінансування на цю потребу закладали ще до повномасштабного вторгнення росії, а зараз кількість звернень виросла врази.

Перерозподіл коштів у сумі 234 тис. грн пропонується здійснити із заходу «Надання матеріальної допомоги демобілізованим» та 2 млн грн зняти із заходу «Надання допомоги до Дня захисника України». 

До обговорення фінансування цих заходів планують повернутися пізніше, позаяк у країні воєнний стан, тож демобілізація не передбачена. До того ж, коли вона відбудеться, то з’явиться чітке уявлення про кількість демобілізованих та кількість мешканців громади, які  наразі воюють і матимуть статус ветерана війни.  

Наразі ці кошти конче необхідні на оздоровлення саме сім’ям, які втратили на війні члена родини. Положення щодо конкретних сум, які виділятимуться на кожну окрему сім’ю, ухвалюватиметься на виконкомі міськради. Звісно, якщо депутати проголосують за ці зміни на черговій сесії 25 травня.

Читайте також:

1. Паркінг+укриття: в Броварах біля міськради побудують захисну споруду подвійного призначення

2. АТБ замість автостоянки в Броварах на вул. Грушевського, 15-Г: чи будується і коли завершення?

3. Ворог не повинен знати: в Україні засекречені дані про втрати на війні. ВІДЕО

4. На будівництво укриттів для броварських ліцеїв №1 та №4 виділять перші кошти

Читати далі: Членів сімей загиблих воїнів-броварчан оздоровлюватимуть та надаватимуть психологічну підтримку , автор Заболотний Євген

Джерело: Трибуна – Бровари