Четверо поплічників Медведчука отримали тюремні строки за підготовку до державного перевороту

image
10 Серпня 2023, 13:04
Поділитися:

10 серпня 2023 г. 13:04

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) тюремні строки отримали чотири поплічники екснардепа Медведчука, які готували насильницьке захоплення влади в Україні. Агенти кремля планували захопити владу через громадські організації у Києві та інших регіонах після початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що серед засуджених є, зокрема, громадянин рф, військовий розвідник за фахом. Він був на “прямому” зв’язку з представниками адміністрації президента рф та спецслужб країни-агресора.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зловмисники планували “синхронізувати” державний переворот з початком повномасштабного вторгнення рф. Тим самим сподівались допомогти агресору у якнайшвидшій окупації України. За даними слідства, вони хотіли захопити владу через підконтрольні громадські організації у Києві та інших регіонах нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

Прокремлівські осередки мали ініціювати проведення в столиці України так званих “національних зборів”. На цих “форумах” організатори планували “затвердити резолюцію” щодо “відсторонення від влади” вищого військово-політичного керівництва України.

У спецслужбі зауважили, що “у разі відмови зловмисники планували перейти до “силового сценарію”. Для цього вони формували власне “бойове крило”, до якого намагались залучити пів тисячі озброєних осіб”.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і призначив росіянину – 10 років, організатору злочину – 7 років, а двом його спільникам – по 5 років ув’язнення.

Нагадаємо, Віктора Медведчука звинувачують у державній зраді. Його було позбавлено громадянства України та мандата народного депутата. З початку повномасштабного вторгнення він вислизнув з-під домашнього арешту та переховувався, але був затриманий у квітні 2022 року. Зрадника видали росії у процесі обміну військовополоненими 21 вересня 2022 року. На Батьківщину вдалося повернути 215 людей, серед яких 124 офіцери.

Читайте: Україна повернула додому 215 військовополонених, з яких 108 бійці полку “Азов” – Зеленський

Як інформувала KВ, влітку 2023 року також було поставлено крапку в “діяльності” кума путіна на ниві адвокатури.

Читайте: Зрадника Медведчука остаточно позбавили права займатися адвокатською діяльністю

Та Медведчук не заспокоївся і вирішив “дистанційно” оскаржити позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю. Він подав позов до Київського окружного адміністративного суду на рішення Дисциплінарної комісії Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області.

Читайте: Медведчук намагається через КОАС повернути право займатися адвокатською діяльністю в Україні

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона