Червоний Хрест вимагає доступу до полонених Оленівки після критики від Зеленського

image
14 Жовтня 2022, 15:30
Поділитися:

14 жовтня 2022 г. 15:21

Міжнародний комітет Червоного Хреста вимагає негайно надати йому доступ до всіх військовополонених. Заява пролунала тільки післякритики від президента України Володимира Зеленського.

Про це KВ стало відомо з повідомленняРБК-Україна.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

В організації відзначили, що були готові відвідати Оленівку протягом декількох місяців.

“Ми поділяємо розчарування щодо відсутності доступу до всіх військовополонених, які утримуються в рамках міжнародного збройного конфлікту між Росією та Україною”, – йдеться у заяві МКЧХ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як відзначає Червоний Хрест, комітет працює з лютого над доступом для перевірки умов утримання та поводження з військовополоненими.

“Ми змогли відвідати сотні військовополонених, але є ще тисячі тих, кого ми не змогли побачити.Ми хочемо наголосити, що наші команди готові на місцях – і були готові протягом місяців – відвідати Оленівську виправну колонію та будь-яке інше місце, де утримуються військовополонені. До чого закликав Зеленський вночі”, – заявив МКЧХ.

Також Червоний Хрест додав, що попри отримання доступу на високому рівні влади, необхідні й практичні домовленості, які реалізовуються на місцях.

Раніше Зеленський наголосив, що місія Червоного Хреста має добитися доступу до колонії в Оленівці, у якій загинуло близько 50 українських військовополонених, адже це її робота.

Президент зазначив, що Червоний Хрест може виконати цю місію, але необхідно намагатися її здійснити.

Читайте: Представників Червоного Хреста досі не пустили до постраждалих після трагедії в Оленівці

Нагадаємо, 29 липня збройні сили рфздійснилиприцільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені.

Читайте:Від удару рашистів по Оленівці загинули близько 40 українських полонених, ще 130 – отримали пораненнятаООН не відповідає на запити України щодо вибуху в Оленівській колонії, – омбудсмен

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона