Черговий скандал із закупівлями: “Енергоатом” закупив 10 електроавтобусів за 736 тис. доларів кожний

image
21 Липня 2023, 10:40
Поділитися:

21 липня 2023 г. 10:25

Державне підприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” закупило 10 електричних автобусів по 736 тис. доларів кожний (майже 294 млн гривень). Автобуси мають поставити до квітня 2024 року. Також “Енергоатом” придбав зарядні станції по 65 тис. доларів кожну.

Про це KВ стало відомо з повідомлення в телеграм-каналі народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Європейська солідарність”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Я багато писав, що у нас ж***а не тільки в місцевих закупівлях, а на держпідприємствах. Вирішив вчора ввечері пошукати вам приклад, і чесно- той випадок коли сам був шокований І тут “Енергоатом”, підрозділ який займається підвозом людей до атомних станцій. Так ось….цей підрозділ закупив для цих цілей 10-ть автобусів за 736 000 доларів кожен! Ще раз за сімсот тридцять шість тисяч доларів штука! І таких одразу купили 10-ть з поставкою на квітень 2024. Тобто через 10-ть місяців на 7,3 млн доларів. Ще зарядок по 65 тис. доларів кожну!”, – написав Железняк.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Железняк вказує, що цей тендер намагалися “протягти” тричі, щоб обійти закон про локалізацію.

“Та за 736 тис..доларів можна було 3 Mercedes Maybach, або 7 Tesla X, або всі 10 звичайних автобусів замість одного людей до станцій возити….А ви, черті, під час війни купили 10-ть автобусів які приїдуть через 10 місяців за 736 тис. доларів кожен!!!”, – додав Железняк.

Нагадаємо, Шевченківська районна державна адміністрація (РДА) Києва збудує укриття на 140 осіб в дитячому оздоровчому таборі “Зачарована долина” в селі Осій в Закарпатській області. В листопаді минулого року Шевченківська РДА заключило договір з ТОВ “АДС ЛТД”, згідно якого компанія провела ремонт в таборі за 7,3 млн гривень. У квітні райдержадміністрація заключила договір з ТОВ “Укржитлопроект” на проектування укриття. Проектна вартість будівництва укриття складає 14 млн гривень.

Читайте: Шевченківська РДА будує укриття на Закарпатті за 14 млн гривень, – депутат Київради

Фото: Радіо Свобода

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона