Черговий скандал із закупівлею: Державний телеканал оголосив тендер на 3 млн на кулінарне шоу

image
21 Червня 2023, 15:37
Поділитися:

21 червня 2023 г. 14:24

8 травня державне підприємство (ДП) “Мультимедійна платформа іномовлення України” оголосило тендер для розроблення проєкту під назвою “Кулінарне шоу”. Вартість проєкту оцінили в 3,1 млн гривень. Також відомо, що ЗМІ надіслали запит до Мінкульту для з’ясування деталей щодо тендеру, а 20 червня на тендер було подано скаргу.

Про це KВ стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно оголошення, замовник кулінарного шоу – Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”, засновником якого є Міністерство культури.

У перелік робіт, згідно тендерної документації, входять послуги з розроблення ідей і концепцій, забезпечення їх реалізації та створення відеоінформаційних матеріалів.

Відомо, що перемогла в тендері компанія “Маркер Медіа”, яка раніше вже потрапяла у скандали. Договір між ними вже укладений. Зазначається, що компанія-переможниця єдиною взяла участь у тендері.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Частину вартості за розробку “ідей і концепцій” та реалізації проєкту “Кулінарне шоу”, згідно з даними офіційного державного вебпорталу, вже оплатили на рахунок компанії. Йдеться про понад 626 тисяч гривень.

Також відомо, що за держкошти на шоу закупили косметику (130 тисяч гривень), одяг для ведучих (16 тисяч гривень) та дозвіл на використання авторських прав (4 тисячі гривень).

Також в списку є омивач для скла – 5 літрів за майже 5 тисяч гривень. Ще виділили гроші на оплату реклами (80 тисяч гривень) та кондиціонери (50 тисяч гривень).

Крім того, стало відомо, що українські ЗМІ надіслали запит до Міністерства культури та інформаційної політики для з’ясування деталей щодо тендеру, проте відповіді ще не було.

Також, 20 червня на тендер подала скаргу громадянка Інга Сивицька. У ній вказано про прохання перевірити правомірність витрачання державних коштів замовником. Наразі звернення у статусі “очікується відповідь”.

Нагадаємо, через суспільний резонанс та розголос у ЗМІ щодо закупівлі барабанів, овочерізок та сковорідок, управління освіти Дніпровської РДА вирішило провести службове розслідування та створити комісію для перевірки обґрунтованості та доцільності проведення даних закупівель. Також було прийнято рішення достроково розірвати договір на закупівлю барабанів різних діаметрів.

Раніше KВ повідомила, що з початку повномасштабної війни столичні райдержадміністрації та підпорядковані їм навчальні заклади замовили для укриттів різноманітного обладнання та приладдя майже на 50 млн гривень. Поруч з життєво необхідними речами у районних владних кабінетах примудряються робити дуже неоднозначні замовлення. Серед них електросковорідка та піч за понад мільйон гривень, овочерізки по 130 тисяч гривень за кожну, три сотні барабанів, електропривід для жалюзі, веб-камери, телевізори та майже півтони гірчиці. Найбільш “цікаві” закупівлі були зроблені для укриттів закладів освіти Дніпровського району столиці, керівництво якого нічого не бентежило, аж поки такі покупки не почали набувати розголосу.

Читайте: І сміх, і гріх: ТОП-10 химерних закупівель для столичних укриттів

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона