Чергове АТБ серед офісів на 35 км

image
6 Липня 2019, 11:29
Поділитися:

Бориспіль помітно перетворюється на місто супермаркетів — більшість із них працюють вздовж вулиці Київський Шлях. На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 1 червня йшлося про відкриття ще одного від мережі АТБ.

На засіданні виконкому розглядалося питання «Про надання містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва по вул. Броварська, 1а у місті Борисполі товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-ТОРГСТРОЙ» на реконструкцію митно-ліцензійного складу під торгово-офісний центр з добудовою торгівельного залу».

Детальніше про об’єкт розповіла в.о. начальника управління містобудування та архітектури Світлана Костюченко.

«Мережа АТБ купила це приміщення, підприємству належить і земельна ділянка поруч — загалом 23 сотки. На території планується до існуючого чотириповерхового приміщення прибудувати одноповерховий торговий зал АТБ. Чотириповерхівка залишиться офісним приміщенням. Прибудова разом із існуючою будівлею займатиме 1 395 кв. м. (майже 14 соток)», — пояснила Костюченко.

Перше запитання від членів виконкому — яка запланована кількість місць для паркування? Представник «АТБ-ТОРГСТРОЙ», який презентував проект, переконував, що їхні розрахунки відповідають нормативам ДБН, але реальну цифру назвав неохоче — 15 машиномісць.

За нормами ДБН передбачено, що необхідно 2-3 паркомісця на кожних 100 кв. м торгового залу. Де ставитимуть авто працівники офісу, доповідач не пояснював.

Прозвучала інформація, що на будівельній комісії підприємству запропонували підняти перший поверх на палі, а на цокольному поверсі облаштувати автостоянку. Але за словами представника АТБ — це дорого.

У АТБ — власне бачення вирішення проблеми стоянок. Вони пропонують благоустроїти територію перед будівлею на землях міської громади і облаштувати там парковки (там є достатня територія між рядом дерев, що вздовж Київського Шляху). Але оскільки такі речі потрібно обговорювати і узгоджувати до винесення на виконком, наразі управлінню містобудування та архітектурі не дозволили видачу містобудівних умов та обмежень.

Тож до питання із парковками для АТБ повернуться на одному із наступних засідань.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама