Чергова повітряна атака Росії: у столичному регіоні ППО збила близько десятка ракет

image
24 Березня 2024, 09:21
Поділитися:

Рано вранці сьогодні, 24 березня, Росія знову атакувала Україну ракетами й дронами.

Як повідомила Київська міська військова адміністрація, наша ППО збила над Києвом і біля міста близько десяток ракет.

“Третій масований ракетний удар по Україні за останні чотири доби. І другий – по Києву. Противник вкотре застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Пуски відбулися з району Енгельса Саратовської області. Повітряна тривога в столиці тривала понад дві години. На Київ ракети заходили групами, з північного напрямку”, – йдеться у повідомленні.

За даними КМВА, внаслідок ракетного удару зафіксовано падіння уламків в двох районах столиці. В Деснянському районі уламки впали на територію лісу, а у Шевченківському районі – на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхівки, на щастя, без загорання.

Інформації про постраждалих нема.

Видання “Апостроф” зазначило, що близько 3 ночі росіяни запустили по Львівській області сім ударних дронів, а за дві години – 20 ракет. Зазнав об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області; виникла пожежа.

У Кривому Розі уламки дронів пошкодили тепломережі та лінію електропередач, через що відключили декілька котелень. Водночас обійшлося без загиблих та поранених.

Без опалення залишились шість лікарень, понад 150 навчальних закладів та 3 тис. будинків, де загалом мешкають 76 тисяч людей.

Щонайменше одна з крилатих ракет окупантів пролітала уздовж кордону з Польщею. Через це поляки підняли винищувальну авіацію.

Нагадаємо, до того Росія завдала масованого удару по Києву 21 березня.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua