Через високу захворюваність ліцеї бориспільської громади навчатимуть дистанційно

image
22 Січня 2024, 15:28
Поділитися:

Відповідне рішення було ухвалено 22 січня на комісії ТЕБ та НС. Приводом стала висока захворюваність в загальноосвітніх навчальних закладах громади. Як зазначила начальник управління освіти та науки Катерина Шабан, майже усі ліцеї громади подолали епідеміологічний поріг 20%.

«Так, ліцей ім. Ю.Головатого має 24% хворих, ліцей «Патріот» — 28%, ліцей «Лідер» — 30%, «Альта» — 29%, Бориспільський академічний ліцей — 25%. Трохи менша захворюваність по селах, але теж не усюди. В Глибокому захворіли 30% учнів. До того ж в кожному ліцеї 7-10 вчителів хворіють», — пояснила Катерина Шабан.

Причину такого різкого стрибка захворюваності фахівці вбачають у регулярних повітряних тривогах. Діти гуртом спускаються в укриття, а там ГРВІ поширюється дуже швидко.

Спочатку пропозиція була перевести дітей на дистанційне навчання лише до кінця тижня, але, як зазначили лікарі, цього може бути недостатньо для того, аби розірвати ланцюг захворюваності.

«Здавалося б, відразу після канікул не повинно бути такого різкого зростання, але ми бачимо, що багато дітей зараз звертаються до сімейних лікарів. Грип, ГРВІ поширюється дуже швидко. Тиждень точно потрібен», — зауважив очільник міської первинки Василь Жернов.

За підсумками дебатів було прийняте рішення перевести ліцеї громади (Борисполя та сіл) на дистанційне навчання з 23 по 30 січня включно. 30 січня комісія збереться ще раз, аби подивитися на динаміку, чи змінилася ситуація на краще. Дитсадки залишаються працювати у звичному режимі. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама