Через коронавірус та ГРВІ частина шкіл Київщини пішла на канікули на два тижні раніше

image
10 Березня 2021, 16:57
Поділитися:

У зв’язку зі стрімким зростанням захворюваності на гострі респіраторні інфекції у 6 закладах загальної середньої освіти Київської області весняні канікули триватимуть з 9 по 14 березня.

За даними Департаменту освіти та науки Київської облдержадміністрації, на канікулах перебувають учні Калинівської, Димерської, Немішаївської, Березанської громад.

У 47 територіальних громадах області весняні канікули розпочнуться з 22 березня і триватимуть до 28 березня, в інших 15 громадах – з 29 березня до 04 квітня.

«На Київщині значно збільшилася кількість хворих на коронавірус та ГРВІ. Вживаємо комплексних заходів для непоширення захворювання. Шкільні канікули можуть сприяти обмеженню соціальних контактів та зниженню ризиків розповсюдження вірусів. Разом з тим на Київщині триває кампанія з вакцинації, яка дозволить нарешті сформувати колективний імунітет. На сьогодні першу дозу вакцини в Київській області отримали 1429 людей і кампанія набирає обертів. Маємо зробити все необхідне, щоб вберегти життя та здоров‘я мешканців Київщини», – підкреслив голова Київської ОДА Василь Володін.

Зазначимо, що структуру та тривалість шкільних канікул згідно з Частиною 4 статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» визначають педагогічні ради закладів освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація