Через кордон – без декларації: нові правила перевезення цінностей

image
11 Лютого 2019, 13:45
Поділитися:

Київська міська митниця Державної фіскальної служби України інформує, що для фізичних осіб змінився порядок переміщення валютних цінностей та банківських металів через митний кордон України. Відтепер як резиденти, так і нерезиденти, забов’язані декларувати валюту і банківські метали, якщо їх вартість сумарно перевищуює еквівалент 10 тис. євро.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС.

– З 7 лютого 2019 року змінюються порядок переміщення валютних цінностей та банківських металів через митний кордон України фізичними особами. За новим порядком, фізичні особи, незалежно від статусу резидент/нерезидент, як при в’їзді так і при виїзді з України  зобов’язані задекларувати валюту та банківські метали, які сумарно перевищують еквівалент 10 тис. євро, – говориться у повідомленні.

За інформацією ДФС, відтепер у суму, еквівалентну 10 тис. євро, входять і готівка, і банківські метали.

Одночасно, новий порядок декларування спрощує ряд вимог, які діяли раніше. Зокрема, відмінено:

1)  підтвердження статусу “резидент/нерезидент”;

2) надання резидентами документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує еквівалент 10 тис. євро;

3) норму для нерезидентів вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 тис/ євро, лише за умови письмового декларування цієї готівки під час ввезення її в Україну;

4) надання документів, що підтверджують придбання банківських металів вагою, що перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет в уповноважених банках та/або Національному банку.

Нагадаємо, від 23 січня на Київській міській митниці стартував пілотний проект із переведення підприємств на обслуговування через “єдиний рахунок”, який сприятиме спрощенню митних формальностей.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ