Через Ірпінь пройшов маршрут всеукраїнського веломарафону (відео)

image
11 Серпня 2020, 17:28
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінь відвідали учасники веломарафону «Transukraїnebikepacking race». Це велосипедисти, які популяризують велотуризм і розповідають про найкрасивіші міста України.

Денис Вдовиченко, Київ:
«Місто Ірпінь дуже сподобалося. Тут дуже чисто, гарно, доглянуто — особливо центр. Багато парків. Класно!»    

«Transukraїne – bikepacking race» — велосипедний марафон на 1500 кілометрів. Спортсмени стартували 8 серпня в Новгород-Сіверському, фінішуватимуть в Ужгороді. На шляху мають три контрольні пункти. Ірпінь — один із них.

Йохан Кляйн, співорганізатор «Transukraїnebikepacking race»:
«Ірпінь нам видався одним із найбільш “просунутих” — купа парків, усе красиво. Просто нагадує якесь маленьке європейське містечко. Навіть виглядає краще, ніж багато міст у Чехії, Польщі, Словаччині».   

У марафоні беруть участь більше 100 спортсменів із різних міст України та з-за кордону. Серед них — і два велосипедисти з Приірпіння.

Максим Бєднов, Ірпінь:
«Це мої перші змагання, я ніколи раніше не брав участі в будь-яких заходах — змаганнях, пробігах, тільки велосипедним туризмом трохи займався».

Журналіст:
«Який настрій, на що розраховуєте?»

Максим Бєднов:
«Розраховую фінішувати».

Андрій Шай, Буча:
«Я розраховую просто вижити, доїхати до кінця — це моя мета. На такій дистанції — 1500 кілометрів — мені здається, найголовніше приїхати».

За словами організаторів, зазвичай до фінішу доїжджають не всі – тільки половина. Але в цьому марафоні діє олімпійський принцип: головне не перемога, а участь. А ще нові враження про Україну.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Ірпінь — це місто спорту, місто здоровя. Нам дуже приємно, що такий великий веломарафон проходить через наше місто. Ми дуже дякуємо організаторам, що обрали саме Ірпінь. І ми запрошуємо всіх у наше прекрасне місто».

Нагадаємо, що за останні роки Ірпінь набув особливої популярності серед велосипедистів. У місті збудували десятки кілометрів велодоріжок, регулярно проходять масові велозабіги. А нещодавно між Києвом та Ірпенем збудовано пішохідну доріжку, яку вже облюбували велосипедисти.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV