Через Ірпінь буде ходити київська міська електричка

image
10 Березня 2020, 14:03
Поділитися:

Київська електричка матиме шість додаткових станцій, серед яких буде Ірпінь.
Про це повідомили на сторінці Генерального плану Києва у фейсбук.
“Міська залізниця або ж кільцева електричка у багатьох асоціюється із запізненням, незручністю, застарілістю. Чому так вийшло? Річ у тому, що крім міської електрички київським залізничним кільцем курсують й інші потяги – вантажні й пасажирські, через це рухомий склад часто вибивається із графіку та створює дискомфорт для тих, хто вирішив ним скористатись”,- йдеться у публікації.

Тому в проєкті генерального плану Києва закладено комплекс рішень для покращення ситуації з елктричками.

Що планується:

звільнення внутрішньоміського залізничного вузла від вантажних потоків та використання його в якості швидкісного рейкового пасажирського транспорту в єдиній системі з метрополітеном та швидкісним трамваєм;
збільшення частоти руху поїздів в години «пік» та протягом доби з 18-20 хв до 3-5 хв зробить цей вид громадського транспорту другим за пасажиропотоком після метрополітену. 
для покращення комфорту під час пасажироперевезень планується заміна застарілих типів вагонів та створення нового рухомого складу відповідно до сучасних вимог;
планується будівництво 6 нових залізничних станцій та зупинних пунктів збільшить популярність цього виду громадського транспорту, а організація зручних підходів та пересадочних вузлів дозволить пасажирам зручно пересуватися містом.

До слова, залізничні колії у багатьох країнах світу ефективно використовуються як частина інфраструктури муніципального транспорту. За сприяння влади Києва, київська міська електричка має бути включена у внутрішньоміську мережу залізниці зв’язків з містами приміської зони (Вишгород, Бровари, Бориспіль, Українка, Васильків, Ірпінь)
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: ТОП-5 новин в Ірпені за тиждень, які ви могли пропустити
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня