Через COVID-19 у Броварах закрили 15 класів і 12 підгруп | Трибуна

image
21 Вересня 2020, 19:01
Поділитися:

Станом на сьогодні в Броварах через виявлені випадки коронавірусу у вчителів і учнів на дистанційне навчання відправили 15 класів і 12 підгруп. Найбільше пандемія зачепила гімназію імені Степана Олійника та школу № 5. Про це «Трибуні» розповіла Тамара Стельмах, заступниця начальниці управління освіти і науки Броварської міської ради.

Як зазначила Тамара Стельмах, на цей час серед школярів хворіють коронавірусом 7 учнів. Випадків захворювання COVID-19 у дитячих садочках наразі нема. Водночас, за інформацією керівника первинної медицини міста Ігоря Кравцова, загалом у Броварах хворіє 16 дітей.

Зі слів представниці управління освіти і науки, більшість дітей із наведених 16-ти недужих є малолітніми, які не ходіть ані до шкіл, ані до садочків. Або, можливо, – навчаються не в Броварах.

Як зазначає Тамара Стельмах, закритих класів більше, ніж хворих школярів, адже хворіють також і вчителі. За інформацією чиновниці, найбільше «постраждала» гімназія імені Степана Олійника, де закрили 11 класів – контактних із недужою на COVID-19 учителькою.

Читайте також: У Броварах школяр захворів на COVID-19: клас відправили на ізоляцію

Окрім того, 12 підгруп (половин класу) із вивчення польської мови, а також 2 класи закрили в школі № 5. Нагадаємо, в навчальному закладі так само виявили коронавірус у вчительки. Також, зі слів Тамари Стельмах, у місті закрили по одному класу в школах №№ 2 і 6.

Зазначимо, минулого тижня міський голова Ігор Сапожко повідомив, що класи закриватимуть за відсутності на уроках 20 % і більше дітей – із будь-яких причин. Тамара Стельмах сьогодні розповіла, що ще близько 10-ти класів у Броварах закрили через ГРВІ.

Наразі в управлінні освіти і науки не наводять зведеної інформації щодо числа переведених на дистанційне навчання класів через ГРВІ або з інших причин, крім COVID-19. Водночас відомо, що не через коронавірус дистанційно працюють класи в школах №№ 3, 6 і 7. Причому, в деяких випадках перед закриттям на навчання приходила лише половина дітей із класу.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Вибори-2020: як відбуватимуться в умовах карантинуЯкщо від COVID-19 помре школяр, директор може сісти за ґрати – МОНДепутати не підтримали кредитування добудови початкової школи № 10 та вул. Симоненка

Джерело: Трибуна – Бровари