Частину захмарних зарплат працівники виконкому Ірпінської міськради віддавали за вказівкою мера

Частину захмарних зарплат працівники виконкому Ірпінської міськради віддавали за вказівкою мера
25 Липня 2024, 17:09
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Частину захмарних зарплат працівники виконкому Ірпінської міськради віддавали за вказівкою мера. Про це публічно заявили одразу троє осіб: заступниця мера Ірпеня Лідія Михальченко, депутатка і колишня староста Михайлівсько-Рубежівського округу Катерина Пасюк та депутат і колишній керуючий справами виконкому ІМР Дмитро Негреша.

Це сталося вчора на нараді з керівниками відділів та структурних підрозділів виконкому ІМР.

Першою про це заявила Лідія Михальченко:

«Олександре Григоровичу, давайте при людях вже розставимо всі крапки над «і». Я «чистими» на руки отримувала 40 тисяч гривень, тільки останні місяці 60 тисяч. І якщо мені говорять про 1,5 мільйона, я вас молю: досить дурити народ. Решту коштів, які мені нараховувались, я віддавала особисто Олександру Григоровичу. Я про це розповіла на детекторі брехні, а також правоохоронним органам».

Вона додала, що мер казав: «Гроші йдуть на війну».

Олександр Маркушин назвав звинувачення брехнею та поклав сподівання на правоохоронні органи, які мають розібратися в ситуації.

Однак твердження Лідії Михальченко підтвердила й депутатка ІМР і колишня староста Михайлівсько-Рубежівського округу Катерина Пасюк:

«Ви давали вказівку (ред.: звертається до Олександра Маркушина) збирати кошти. Я сама теж їх віддавала, не Вам особисто, але у Вас отримала добро».

Катерина Пасюк закликала мера припинити це і почати з чистого аркушу.

Далі під час наради депутат ІМР, колишній керуючий справами виконкому міськради Дмитро Негреша заявив, що частину грошей, яку віддавали зі своїх зарплат посадовці, платили іншим людям, які працювали на міськраду неофіційно.

«Рік тому в нас працювали два працівники. І Олександре Григоровичу, і Тетяно Юріївно, ви знаєте, що один був оформлений офіційно, другий — неофіційно. Тому що ні посади не було для нього і не хотіли його брати, бо потрібно було додавати одиницю. І він працював, а всі платили йому переводами або до когось додавалися ці 15 тисяч», — розповів він.

Повний запис наради дивіться за посиланням.



Джерело: ITV