Частину вулиці Виноградної для «чужих» таки перекрили. ФОТО

image
25 Червня 2019, 21:57
Поділитися:

Учора, 24 червня, відбулося остаточне загородження тупикової частини вулиці Виноградної. Після розголосу, який стався тиждень тому, роботи припинили, однак уже цієї п‘ятниці спорудження поновили. Про це розповіли свідки подій. Як переконалися наші журналісти, дорогу загородили парканом із автоматичними воротами і хвірткою на замку. Поки що пішоходи можуть пройти на вулицю завдяки недобудованому паркану сусіднього будинку.

Як розповів місцевий мешканець, противник загородження вулиці Ігор Овчинніков, після розголосу в ЗМІ ініціатори загородження із вуличного комітету витримали паузу. Однак уже в п’ятницю, 21 червня, роботи відновили. Чоловік викликав поліцію, прибули і представники спецвідділу з питань благоустрою від Броварської міської ради, однак вони обмежились «фіксацією» події.

Роботи у п’ятницю, 21 червня

Уже в понеділок роботи завершили, зазначає місцевий житель. Цього дня, 24 червня, побували на місці встановлення паркану і журналісти «Трибуни Броварів». Роботи справді виглядали закінченими. Ворота і хвіртка – наглухо закриті. Утім, пішоходу на вулицю потрапити все ж можливо, адже на присадибній території поруч – недобудований паркан.

24 червня дорога була перекрита повністю

Замок наглухо зачинив хвіртку

Конструкція “взята” на бетон

Але пробратися на тупикову частину вулиці все ще можна. Поки що

Після попередньої публікації «Трибуни Броварів» про перегородження вулиці Виноградної, користувачі соцмереж звернули увагу, що блокування проходу і проїзду ще раніше таким самим чином зробили на сусідній вулиці Остапа Вишні. У цьому також змогли переконатися наші журналісти.

Дуже схожі ворота – на вулиці Остапа Вишні. Туди ні пройти, ні проїхати

Слід зазначити, що в Броварській міській раді на цей момент утримуються від коментарів. У спецвідділі з питань благоустрою вказують, що ще не вивчили всю необхідну документацію із цього питання: коли розберуться – тоді й будуть відповідно реагувати.

Варто зауважити, що у травні мер Ігор Сапожко надав дозвіл на встановлення воріт, що зрозуміло з його офіційного листа. Але тиждень тому керівниця управління містобудування та архітектури Світлана Батинчук запевнила, що дорога є вулицею загального користування, доступ до якої має бути вільним. Незаконність перегородження вулиці підтвердили і незалежні юристи.

Фото – Дмитро Карпій, Ігор Овчинніков

Джерело: Трибуна Бровари