Частину вул. Виноградної перекриють для «чужих» – вуличний комітет. ФОТО

image
18 Червня 2019, 20:15
Поділитися:

Тупикову частину вулиці Виноградної збираються повністю перекрити для «чужих». Таке рішення ухвалив місцевий новостворений вуличний комітет. Однак за це виступають не всі місцеві жителі. Відповіді влади різняться. А юристи переконують: такі дії – незаконні та, навіть, дискримінують інших людей. Тим часом за вихідні роботи вже розпочалися. Доступ до вулиці ще відкритий, однак силует майбутніх воріт уже вимальовується.

Про початок робіт зі встановлення воріт «Трибуні Броварів» розповів місцевий житель Ігор Овчинніков. Він активно виступає проти перегородження частини вулиці. Про початок робіт чоловік повідомив декілька днів тому. З його слів, заяву до поліції вже написали.

Цієї суботи над спорудженням воріт уже працювали

Місце спорудження воріт. Зображення – Google Maps

Тим часом інші місцеві жителі не вбачають у спорудженні загородження проблеми. Ба більше, підтримують таку ініціативу. Вони вказують, що за встановлення воріт борються давно, і це, нарешті, стало можливим зі створенням вуличного комітету «Вулиця Виноградна».

Як розповів член вуличного комітету пан Олег, таким чином жителі хочуть уберегтися від крадіжок і споживачів наркотичних речовин. Мовляв, ці дві проблеми на вулиці існують, і ворота змогли б їх вирішити.

Станом на вечір понеділка будівництво виглядало так

На в’їзді встановили попереджувальну табличку про “приватну житлову забудову”

Пан Олег переконує, що на вулиці Виноградній неодноразово виявляли «закладки». На доказ наводить фото знайдених шприців.

Цікаво, що жителі вулиці мають травневу відповідь від міського голови Ігоря Сапожка, у якій мер не заперечує проти перегородження Виноградної. Головне – забезпечити можливість доступу до вулиці всім власникам домоволодінь, «швидкої допомоги», а також не порушити пожежну безпеку.

Водночас сьогодні головна архітектора міста Світлана Батинчук підтвердила нашому журналісту, що перекриття вулиці незаконне. Начальниця управління містобудування та архітектури зазначає, що Виноградна – вулиця загального користування, і до неї має бути вільний доступ.

З детального плану території IV житлового району. Джерело – Броварська міська рада

Погоджуються із цим твердженням і юристи. Представник адвокатського об’єднання «Кредо» Вадим Володарський у коментарі «Трибуні Броварів» акцентує, що перекриття дороги є порушенням низки норм закону. А встановлення обмежень «для чужих» – це взагалі дискримінація.

Перекриття вулиць можна здійснювати лише тимчасово для їхнього ремонту та для автотранспорту, який перевищує встановлені масу і габарити, ідеться в коментарі адвоката. «Повна заборона руху транспортних засобів вулицею не відповідає ані зазначеному призначенню вулиці відповідно до закону, ані визначенню самої вулиці, як поняття», – констатує правник.

Фото – Ігор Овчинніков, Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари