Частку «солодкого» бізнесу Порошенко перереєстрував на сина

image
8 Листопада 2019, 19:47
Поділитися:

П’ятий президент України Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на свого старшого сина Олексія Порошенка, повідомляє Центр протидії корупції «Відкритий реєстр національних громадських діячів».

20 травня 2019 року Порошенко у своїй декларації вказав себе бенефіціарним власником ТОВ «Центрально-Європейська кондитерська компанія» і залишався ним щонайменше до 1 жовтня цього року.

ЦЕКК — одна з головних компаній у структурі корпорації Roshen, адже вона є засновником низки інших підприємств.

Аналітики ЦПК вказують, що станом на 6 листопада бенефіціаром компанії вже вказаний Олексій Порошенко, старший син експрезидента. Це підтверджує єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також зазначається, що контроль «ЦЕКК» перейшов до Олексія Порошенка у результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe BV, яка володіє 85% «ЦЕКК».

Наразі Порошенко-старший залишається бенефіціарним власником у низці інших підконтрольних «ЦЕКК» підприємств, таких як ТОВ «Рошен-Столиця», ПрАТ «Київська кондитерська фабрика Рошен».

Нагадаємо, що стосовно Петра Порошенка порушено щонайменше 13 кримінальних проваджень у Державному бюро розслідувань (ДБР). Більшість з них  ‒  за заявами одіозного ексзаступника Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Головне фото ‒ з мережі інтернет

Читайте також:

Касові апарати, електронний чек, «кешбек» та штрафи: Президент підписав два закони щодо бізнесу
McDonald`s у Броварах відкрився, але тему будівництва ТЦ не закрито

Джерело: Трибуна Бровари