Частково зруйнований дронами восени 2022 року будинок на Жилянській ще раз обстежать на предмет відбудови

image
19 Вересня 2023, 18:26
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 18:24

Депутатка Київради Ксенія Семенова (на фото) повідомила, що столична влада, реагуючи на депутатський запит і публікації в ЗМІ, призначила нову експертизу будівлі по Жилянській, 116-а на предмет можливості відновлення цієї історичної споруди на київському Подолі.

Про повторну експертизуKВ дізналася з повідомлення Ксенії Семенової 19 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Після десятка публікацій в пресі, в тому числі міжнародній, Непоп (Вячеслав Непоп, заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради VIII скликання з фракції “Солідарність”, член постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування – KВ) вирішив призначити справжню експертизу будинку на Жилянській.

Одночасно, звісно, обізвавши поганою експертизу, яку робила держава на замовлення мешканців”, – запостила Семенова на Facebook.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Депутатка виклала в мережу фото відповіді, що надійшла на її депутатський запит від КМДА.

У документі, зокрема, сказано, що “21.08.2023 в Департаменті будівництва та житлового забезпечення міста Києва відбулась робоча зустріч (…). …визначено потребу провести інструментальне обстеження житлового будинку на вул. Жилянській, 116-б у Шевченківському районі міста Києва. За результатами засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (…) 30.08.2023 КП “Київекспертиза” доручено забезпечити проведення основного (детального) обстеження”.

Як інформувала KВ, у КМДА розглянуть питання відновлення зруйнованого російським дроном будинку на вулиці Жилянській – на вимогу депутатки Ксенії Семенової (фракція партії “Слуга народу”), яка звернулася щодо цього під час засідання Київради.

Мова йде про ЖК “Урлівський-2” на вул Жилянська, 116-А, в який російський дрон влучив 17 жовтня 2022 року.

Спершу вважалося, що будинок відновленню не підлягає, але наразі з’явилася інша держекспертиза – фахівці державного підприємства “Київський промбудпроект” дійшли висновку, що будівля все ж підлягає реконструкції.

Читайте: Будинок, розбомблений росіянами в Києві, належить до культурної спадщини столиці

Фото: The Guardian

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона