CБУ викрила посадовців управління Держземагентства в Обухівському районі на махінаціях

image
15 Вересня 2020, 17:28
Поділитися:



Служба безпеки України викрила посадовців Козинської селищної ради та управління Держземагентства в Обухівському районі Київської області на багатомільйонних махінаціях із елітними земельними ділянками, розташованими у Конча-Заспі.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на прес-службу СБУ.

Що сталося

  • Співробітники спецслужби встановили, що чиновники, зловживаючи службовим становищем, передали в оренду на 49 років одній із київських приватних структур земельні ділянки рекреаційного призначення площею понад 27 гектарів.
  • За оцінками фахівців середня ринкова вартість цієї землі перевищує 600 мільйонів гривень. На майже половині з них розташовувались бази відпочинку АТ «Укрпошта».
  • У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків у приміщеннях селищної ради та нотаріуса, який сприяв проведенню оборудки. Під час обшуку вилучено документацію, що стала підставою для незаконної передачі в оренду землі.
  • Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

Наразі вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у власність територіальної громади. За рішенням суду на зазначені земельні ділянки накладено арешт та встановлено заборону на їх відчуження.

Операція із викриття оборудки проводилась Головним Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно із ГУ Нацполіції у м. Києві, під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.





Source link