Був одним з перших розробників Приват 24: на фронті загинув солдат з Київщини Юрій Білий, – ФОТО

Був одним з перших розробників Приват 24: на фронті загинув солдат з Київщини Юрій Білий, – ФОТО
15 Квітня 2024, 13:40
Поділитися:

Під час виконання бойового завдання на Донбасі загинув Юрій Іванович Білий. Тривалий час працював у ПриватБанку, був одним з перших співрозробників вебзастосунка Приват-24.

Про велику втрату повідомила Миронівська міська рада.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Захисник народився 10 липня 1968 року. Тривалий час працював у ПриватБанку, був одним з перших співрозробників вебзастосунка Приват-24.

Після роботи в банку займався програмуванням, мав власну невелику компанію, яка надавала послуги замовникам з різних куточків світу, — розповіли у громаді про земляка.

24 лютого 2022 року Юрій Білий став на захист Миронівки.

В складі Добровольчого формування Миронівської територіальної громади він ніс службу патрулюючи місто та охороняючи об’єкти критичної інфраструктури.

А в червні 2023 року Юрій білий пішов добровільно захищати Україну в складі 206-го окремого батальйону 241-ї окремої бригади Територіальної оборони Збройних Сил України. У батальйоні він ніс службу на посаді гранатометника. Захищав Україну в найгарячіших боях.

На Київщині попрощаються з військовим Юрієм Білим, Фото: Миронівська міська рада

На Київщині попрощаються з військовим Юрієм Білим, Фото: Миронівська міська рада

За час служби Герой врятував не одне життя українського воїна, але, на жаль, доля не зберегла його власне… — пишуть у громаді про Захисника.

11 квітня 2024 року Юрій Олексійович загинув на Донеччині, внаслідок поранень, отриманих під час ворожого обстрілу українських позицій.

Також ми повідомляли про те, що 12 квітня у Бучі пройде прощання з 24-річним захисником з Бучі Олександром Шуліком, який загинув 8 березня 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua