Був “Білоруський”, став “Отаманський” – столичний виробник хлібу змінив назву свого продукту

image
15 Травня 2022, 18:08
Поділитися:

15 травня 2022 г. 18:01

Найбільший столичний виробник хлібу та хлібобулочних виробів ПАТ “Київхліб” змінив назву темного заварного хліба. Український продукт, що мав назву хліб “Білоруський”, став “Отаманським”.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні на Facebook – сторінці ПАТ “Київхліб”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Багато українських компаній на початок війни мали російські або білоруські назви своїх продуктів. У Київхліб був темний заварний хліб “Білоруський”. Ми змінили ворожу назву хліба на патріотичну – “Отаманський””, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В компанії запевнили, що рецептура продукту залишається незмінною, тож любителі такого виду хлібчика тепер можуть насолоджуватися ним за новою назвою. “Український продукт має бути з українською назвою”, – зазначили пекарі.

Водночас, нещодавно в “Київхлібі” випустили батон “Мирний” та хліб “Паляниця”.

Нагадаємо, 14 травня Київрада ухвалила рішення щодо перейменування арки “Дружби народів” на арку “Свободи українського народу”. Також у Київській міській раді найближчим часом планують перейменувати 15 вулиць та п‘ять станцій київського метрополітену з метою завершення процесу дерусифікації у столиці.

Читайте: “Укрпошта” безкоштовно роздаватиме хліб від “Київхліб” у звільнених від рашистів населених пунктах Київщини

Фото: ПАТ “Київхліб”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона