Бургомістр німецького міста Борна прикрасила свою аватарку у фейсбуці українським прапором

image
27 Січня 2022, 10:59
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Бургомістр німецького міста Борна (побратима Ірпеня) Сімоне Людтке публічно виявила підтримку українському народу, розмістивши на своїй аватарці в соцмержі «Фейсбук» блакитно-жовтий прапор.

Нагадаємо, Ірпінь і Борну пов’язують багаторічні парнерські взаємини. Співпраця двох міст активізувалася майже шість років тому, коли тодішній Ірпінський міський голова Володимир Карплюк та Сімоне Людтке підписали оновлену угоду про партнерство.

За цей період було успішно реалізовано низку спільних соціально важливих проєктів. Серед них – вивчення ірпінцями досвіду муніципального управління у ФРН, стажування в Німеччині педагогів із Ірпеня, обмін досвідом пожежно-рятувальних служб. За підтримки борнської рятувальної частини в Ірпені триває формування добровільної пожежної дружини. У рамках цього проєкту група ірпінських добровольців пройшли навчання у ФРН.

Минулого року за сприяння муніципалітету Борни Ірпінь отримав грант, за рахунок якого у грудні було придбано 50 механічних багатофункціональних ліжок та 32 електричні ліжка для Ірпінської міської лікарні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV